Головна  →  Новини  →  12 вересня 2013

У столиці з’явилася скульптура дівчинки-канатоходця

У Києві на вулиці Сергія Струтинського, 2 посеред двох новобудов встановили унікальну повітряну скульптуру відомого українського скульптора Олександра Лідаговського. Шестиметрова композиція отримала назву «Рівновага», оскільки під час сильного вітру скульптура злегка розгойдуватиметься.

Так, за задумом автора, дівчинка, що втримує рівновагу на канаті, символізує баланс та гармонію людини з навколишнім середовищем у нашому динамічному та нестійкому світі.

«Для мене скульптура починається зі взаємодії з простором. Спочатку ми планували зробити канатохідця, але коли мені сказали, що скульптура буде встановлена неподалік від монументу Батьківщини-Матері, я подумав, що це має бути дівчинка. Тепер ці скульптурні композиції перегукуються. Разом із тим, вони зовсім різні: там монументальність і статика, а тут легкість і динамізм», – розповів Олександр Лідаговський.

На відкриття скульптури завітав і голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Мені приємно, що сьогодні бізнес займає свою нішу в благоустрої нашого міста, створює ось такі культурні простори, як ця скульптура. Сподіваюся, що вона стане не єдиним прикладом соціальної ініціативи представників бізнесу й інвесторів, влада ж зі свого боку завжди радо підтримуватиме такі проекти в столиці», – зазначив Олександр Попов.

Додамо, що виконана скульптура з бронзи і сталі, її вага – близько тонни.

За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9981.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024