Головна  →  Новини  →  11 вересня 2013

Олександр Попов зустрівся з Праведниками Бабиного Яру

Традиційно у другій половині вересня в рамках Днів пам’яті трагедії Бабиного Яру в Київській міській державній адміністрації за участю голови КМДА Олександра Попова відбувся прийом Праведників Бабиного Яру.

«Уже більше 20 років поспіль ми віддаємо шану тим, хто не залишився байдужим до долі ближнього, тим хто, ризикуючи своїм життям, захистив євреїв та військовополонених від загибелі у роки Другої світової війни. Ми низько вклоняємось перед вами з глибокою вдячністю за героїчний вчинок, за глибоке співчуттям до невинних жертв нацистської окупації, за самопожертву, за ваш громадянський подвиг. Бажаю всім присутнім довгих років життя, міцного здоров’я, благополуччя, добра і миру», – сказав Олександр Попов.

Праведників Бабиного Яру називають Праведниками Миру. Вони проявили найкращі людські якості: небайдужість до долі ближнього, чуйність, готовність до самопожертви.

Наразі у світі близько двох тисяч Праведників, майже триста з них в – Україні і, на жаль, вже менше ста Праведників – у Києві. Події у Бабиному Яру – це трагедія не одного міста, а горе світового масштабу.

Київська міська державна адміністрація чи не єдина в Україні міська влада, яка надає матеріальну допомогу Праведникам Бабиного Яру. Цього року адресну матеріальну допомогу у розмірі 800 гривень отримали 93 столичні Праведники з нагоди відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, таку ж суму вони мають отримати у жовтні до Днів пам’яті трагедії Бабиного Яру та з нагоди визволення Києва від фашистських загарбників.

За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9912.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024