Головна  →  Новини  →  11 вересня 2013

Близько 12,5 мільйонів гривень спрямує «Київенерго» н реконструкцію тепломереж на Подолі

Фахівці ПАТ «Київенерго» здійснюють планову реконструкцію близько 900 м теплових мереж на Подолі. Зокрема, проводять заміну трьох ділянок магістральних трубопроводів діаметром від 200 до 500 мм загальною протяжністю близько 600 м на вул. Волоській, Сагайдачного та Ігоревській. На вул. Почайнинській замінюють 280 м мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання діаметром від 50 до 200 мм. Зауважимо, що від цих чотирьох ділянок залежить теплопостачання та гаряче водопостачання понад 120 споживачів Подільського району.

Відповідні ділянки тепломереж були обрані для реконструкції у зв’язку із їхньою зношеністю. Так, ділянки трубопроводів на вул. Почайнинській та Сагайдачного прокладено у 60-х та 50-х рр., на вул. Волоській та Ігоревській – наприкінці 70-х-початку 80-х рр.

Крім того, ділянку тепломережі на вул. Ігоревська прокладено за застарілою бітум-перлітовою технологією. У зв’язку зі зношеністю на цих ділянках траплялися пошкодження тепломереж. Наприклад, на ділянці трубопроводу на вул. Волоській упродовж 2012 року виникло 4 пошкодження.

Вартість реконструкції мереж на Подолі становитиме близько 12,5 млн. гривень. Роботи здійснюються за рахунок інвестиційної програми енергопостачальної компанії. Завершити усі роботи планується до початку опалювального сезону.

«Поділ – район щільної забудови, насичений інженерними комунікаціями. Одна із ділянок трубопроводів, яку ми наразі замінюємо, розташована під проїжджою частиною транспортної артерії району з насиченим дорожнім рухом. Чимало робіт із заміни трубопроводів на Подолі енергетикам доводиться здійснювати вручну. Проте усі роботи ми плануємо завершити згідно зі встановленим терміном. Позитивні результати від заміни тепломереж на даних ділянках споживачі відчують вже у поточному опалювальному сезоні», – зазначив директор СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» Євген Глушак.

Нагадаємо, цього року «Київенерго» планує замінити понад 30 км (у двотрубному вимірі) найбільш зношених теплових мереж столиці. Замінюють як магістральні, так і розподільчі мережі. Сьогодні рівень зношеності столичних тепломереж становить близько 60%.

За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9896.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024