Головна  →  Оголошення  →  27 вересня 2019

Оголошення ТОВ «Ліберті Дайнер» про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

ТОВ «Ліберті Дайнер», яке розташоване за адресою: 04071, м. Київ, Подільський район, вул. Верхній Вал, буд. 28/12 повідомляє про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел.

Промисловий майданчик підприємства являє собою заклад ресторанного господарства з комерційною назвою «Liberty Diner».

Предметом діяльності підприємства згідно КВЕДУ є діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, постачання готових страв для подій та заходів, постачання інших готових страв, обслуговування напоями в сфері громадського харчування.

На майданчику налічується 2 стаціонарних джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, з них 1 (одне) – організоване джерело викидів – загально-обмінна труба від підприємства та (1) неорганізоване – компресорна. Пересувні, залпові викиди відсутні.

Основними технологічними процесами, під час яких відбувається утворення забруднюючих, які викидаються в атмосферне повітря, є приготування (обсмажування) харчових продуктів, під час копчення м'ясо-рибної продукції, спалювання деревного вугілля, дров, миття посуду, інвентарю, обладнання, підготовці та виготовлення борошняних виробів.

Кожна дільниця технологічного призначення (мучний цех, мийна посуда, комора для просіювання борошна, гарячий цех кухні) обладнання припливно-витяжною системою вентиляції. Відпрацьовані повітряні маси виводяться через чотири повітроводи примусової витяжної системи приміщень громадського харчування підвального та першого поверхів, які сходяться в одну вентиляційну трубу, що виводиться ззовні, висотою 14,0 м і абсолютною відміткою 116,53, через яку і здійснюються викиди забруднюючих речовин.

В процесі діяльності об’єкта в атмосферне повітря потрапляють: оксид вуглецю, оксид азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]), речовин у вигляді твердих суспендованих частинок, недиференційованих за складом, НМЛОС, метан, азоту (1) оксид [NO2], вуглецю діоксид, акролеїн, діоксид сірки, важкі метали, пропіоновий альдегід, фенол, аміак, пентанова (валеріанова) кислота, диметиламін, ацетат альдегід, кислота оцтова, НМЛОС (спирт етиловий), натрію гідроокис (натр їдкий, сода каустична), фреон.

Підприємство віднесено до третьої групи за ступенем впливу об’єкту на забруднення атмосферного повітря.

Загальний фактичний обсяг викидів забруднюючих речовин не перевищує 0,5 т/рік (без урахування парникових газів), потужність викидів по підприємству в цілому не перевищує 27,5 т/рік (в тюлю величина викидів діоксиду вуглецю не більше 26,5 т/рік).

Згідно з додатком № 4 до Державних санітарних правил планування і забудови населених пунктів, затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.2019 № 173 «Санітарна класифікація підприємств, виробництв, сторжень і розміри санітарно-захисних зон для них», санітарно-захисна зона для підприємства не встановлюється.

Зауваження та пропозиції надсилати до Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: 04070, м. Київ, Контрактова площа, 2, тел. (044) 226-20-26,  (044) 485-18-95, e-mail: [email protected]

Публікація в газеті «Aviso.ua» від 28 cерпня 2019 року № 34.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024