Головна  →  Новини  →  27 травня 2019

Для оперативного виявлення пожеж у столичних лісах встановили систему відеоспостереження

Для оперативного виявлення пожеж у столичних лісах встановили систему відеоспостереження

Сьогодні рятувальники Києва та області провели чергове спільне навчання для відпрацювання дій із ліквідації лісової пожежі та її наслідків на території комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство». У навчаннях задіяли 60 спеціалістів та 11 одиниць пожежної та аварійно-рятувальної техніки. Щоб виявляти пожежі на ранніх стадіях та не допустити їх поширення у лісопаркових господарствах Києва, встановлена система відеоспостереження.

За умовами навчань пожежа сталася на території площею 0,2 га. Під час навчань рятувальники та залучені служби відпрацювали 4 навчальні локації, виявивши та локалізувавши пожежу на трьох осередках загоряння. Рятувальники в роботі використали обладнання екологічної лабораторії та провели заміри повітря на перевищення продуктів горіння.

«З початку року на території столичних лісів сталося майже три десятки пожеж, а минулого року – більше 200. Причинами займань є, у першу чергу, необережне поводження із вогнем під час відпочинку, розведення багаття прямо на ґрунті тощо. Саме тому ми закликаємо дотримуватись простих правил, інакше на порушників чекає штраф, що може сягати 1700 грн», – повідомив керівник навчань, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що усі служби столиці сьогодні готові до роботи у період посиленої пожежної небезпеки.

Комунальні підприємства лісопаркових господарств, що входять до складу КО «Київзеленбуд», підготували й утримують у повній технічній готовності протипожежну техніку та обладнання: 14 пожежних машин, 12 тракторів із плугами, 10 спостережних веж (у т. ч. 5 – обладнано системами відеоспостереження), 20 пунктів зосередженого пожежного інвентарю.

Крім того, Петро Пантелеєв анонсував проведення рейдів для виявлення порушників правил благоустрою, через яких щороку Київ втрачає гектари лісових територій.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024