Головна  →  Новини  →  29 березня 2019

В Україні стартував процес запуску програми «Доступні ліки»

В Україні стартував процес запуску програми «Доступні ліки»

29 березня, Національна служба здоров'я України (НСЗУ) підключила до всеукраїнської програми «Доступні ліки» першу медичну інформаційну систему в межах реформи охорони здоров'я. Таким чином, з 1 квітня українці матимуть можливість отримувати електронні рецепти на безкоштовні препарати від держави у мережах аптек. 

Першою Медичною інформаційною системою, яка приєдналася до Національної програми, стала Helsi.me.

 «Ми робимо все можливе, щоб зробити процес отримання ліків від держави максимально комфортним для пацієнтів, а виписку та погашення рецепту - зручними  для лікарів та фармацевтів, -  коментує Артем Михайлюк, СЕО компаниї Helsi. Електронні рецепти не тільки зменшать кількість паперів, а і зроблять процес видачі та отримання ліків більш чітким та прозорим»

Отримати електронний рецепт дуже просто. Пацієнту необхідно звернутися до лікаря, з яким попередньо укладена декларація про обслуговування. За свідченнями, фахівець виписує необхідні ліки, формуючи електронний рецепт в Системі Helsi. Потім, пацієнт отримує смс з кодом підтвердження, який необхідно показати в аптеці. Після цього, провізор формує і віддає замовлення пацієнтові - безкоштовно або з частковою оплатою.

У разі якщо у пацієнта немає мобільного телефону, лікар може роздрукувати код і видати його в паперовому вигляді. Адреси всіх аптек, які приймають такі рецепти в межах програми «Доступні ліки», зазначені на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Довідково:

Програма «Доступні ліки» - це урядова програма реімбурсації. За цією програмою пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом ІІ типу зможуть отримати ліки безкоштовно, або з незначною доплатою. Повноцінний запуск програми планується на 1 квітня 2019 року.

Helsi - це сучасний, Зручний та надійний сервіс, Створений для пацієнтів, лікарів, державних та приватних медичних закладів. Сьогодні Helsi працює в двадцяти містах України, з них система працює у 700 амбулаторіях та 956 поліклініках. Окрім цього, в системі зареєстровано понад 11 200 лікарів. Щоденно Helsi реєструє 50 000 записів на прийом до лікаря. Всього у системі зареєстровано понад 2 мільйонів Користувачів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024