Головна  →  Новини  →  27 січня 2023

У Подільській РДА провели засідання Соціального комітету Громадської ради (фото)

У Подільській РДА провели засідання Соціального комітету Громадської ради (фото)

26 січня відбулось засідання Соціального комітету Громадської ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації, під час якого розглянули питання щодо проблематики людей з інвалідністю в умовах дії воєнного стану в Україні, зокрема посилення правового та соціального захисту людей з інвалідністю. Також обговорювалося питання недоцільності використання нинішніх законопроектів щодо осіб з інвалідністю, які були прийняті Верховною Радою України у попередніх роках та втратили актуальність.

Основна мета засідання полягала у просуванні прав людей з інвалідністю в усіх сферах суспільного життя, а також привернення уваги законотворців до проблем людей з особливими потребами.

Голова Громадської ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації та член Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Тарас Білінський підкреслив важливість розгляду питання, особливо в реаліях сьогодення, коли кожен українець, який постраждав в наслідок збройної агресії росії, може отримати статус особи з інвалідністю.

До участі у засіданні долучилися члени Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Олександр Лисенко та Володимир Петровський, заступник управління соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Леся Момотова, старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у м. Києві, капітан поліції Лідія Занюк, голова Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві Альона Гребенчукова та представники громадських організацій.

Зокрема, заступник управління соціального захисту населення Подільської РДА зазначила, що згідно з Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (Постанова КМУ від 20.03.2022 №332 (зі змінами), внутрішньо переміщеним особам передбачено надання допомоги на проживання, незалежно від матеріального стану переміщених осіб у розмірі: для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць; для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Також старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у м. Києві Лідія Занюк підняла питання щодо проблем паркування транспортних засобів осіб з інвалідністю.

За результатами засідання комітету буде підготовлено та висвітлено протокол у розділі «Громадськості» на офіційному вебсайті (вебпорталі) Подільської райдержадміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024