Головна  →  Новини  →  23 вересня 2020

Каналізаційний колектор на Порика ремонтуємо методом “панчохи”

Каналізаційний колектор на Порика ремонтуємо методом “панчохи”

На перетині проспекту Правди та вулиці Василя Порика триває відновлення пошкодженої ділянки каналізаційного колектора діаметром 1000 мм. Для відновлення ділянки застосовується технологія «рукава» Saertex компанії ТОВ «Олімп Буд Груп».

Це дозволить значно звузити ділянку виконання робіт і мінімізує незручності для руху транспорту на проспекті Правди. За допомогою “рукава” буде реконструйовано 34 метри аварійного трубопроводу, а гарантійний термін експлуатації  відновленої ділянки становитиме 50 років.

Технологія «рукав» або «панчоха» полягає в тому, що у пошкоджений трубопровід  затягується так званий «рукав», просочений спеціальним хімічним складом. Потім під дією ультрафіолетового випромінювання «рукав» твердіє і перетворюється на суцільний міцний трубопровід.  Цей процес подібний до встановлення фотополімерної пломби у стоматології.

Ця новітня технологія дозволяє не зменшувати пропускну спроможність аварійної ділянки труби і значно підвищити якість виконання робіт та надійність експлуатації колектора. Під час проведення робіт, а також після їх закінчення, мешканці Виноградаря матимуть безперебійне водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, що руйнування стінок залізобетонного колектору 1965 року побудови внаслідок дії газової корозії сталося на початку липня. Тоді фахівці Київводоканалу локалізували місце аварії, рух транспорту було частково обмежено. 

Були вжиті заходи для запобігання подальшому руйнуванню та розпочались роботи з прочищення колектору підрядною організацією. Колектор було промито, але руйнування продовжилось, через що довелося перекрити рух проїжджою частиною повністю та терміново відключити водопостачання та водовідведення мешканців житлового масиву Виноградар, щоб запобігти неконтрольованому руйнуванню.

Фахівці водоканалу оперативно облаштували тимчасову систему відведення стоків в обхід аварійної ділянки, далі роботи з ремонту колектору  продовжувались без відключень.

Джерело: https://vodokanal.kiev.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024