Головна  →  Новини  →  11 червня 2019

В Україні стартує тижнева акція благодійної здачі крові

В Україні стартує тижнева акція благодійної здачі крові

Світовий день донора крові відзначається 14 червня. Гасло від Всесвітньої організації охорони здоров'я цього року  «Безпечна кров для всіх!». У цей день світ дякує усім донорам, хто безкоштовно ділиться своєю кров’ю для збереження життя тих, хто її потребує. Щороку добровільна пожертва крові від донорів рятує мільйони життів у всьому світі.

В Україні кількість донацій крові майже втричі менша, аніж це рекомендовано ВООЗ, проте кожна здача крові допомагає врятувати три життя.

Кожен охочий може допомогти популяризувати культуру донорства в Україні і долучитися до порятунку життя. Ставайте донорами та упродовж тижня публікуйте в соцмережах свої фотографії із хештегом #яДонор.

Наразі в Україні триває трансформація системи крові. На початку року Уряд схвалив Стратегію розвитку національної системи крові, за ініціативи МОЗ України. Основна мета прийнятої стратегії - забезпечення рівноправного та своєчасного доступу пацієнтів до якісних та безпечних компонентів донорської крові у достатній кількості. Завдяки втіленню стратегії будуть впроваджені європейські стандарти та практики діяльності системи крові, адже ці зміни запроваджуються, в тому числі, в межах наближення України до ЄС.

Де можна здати кров - дивіться на карті: https://bit.ly/2R5arlS

Як підготуватися до здачі крові: https://bit.ly/2JuAYJ8

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024