Головна  →  Оголошення  →  25 лютого 2014

В Україні проводиться операція "Первоцвіт-2014"

Шановні громадяни!

Згідно з дорученням Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища України від 28.01.2014 № 2/4-8-99, керуючись положенням про Державну екологічну інспекцію у місті Києві, затвердженого наказом  Державної екологічної інспекції України від 12.12.2011 № 136 розпочато щорічну традиційну операцію «Первоцвіт-2014» – у період з 11 лютого по 30 травня 2014 року на території м. Києва посилюється державний контроль у галузі збереження рідкісних об’єктів рослинного світу, особливо первоцвітів, підсніжників та інших червонокнижних видів.

Фахівці територіальних органів Державної екологічної інспекції у м. Києві формують оперативні групи, організовують рейдові перевірки із залученням співробітників ГУ МВС України в м. Києві, громадських інспекторів з охорони довкілля, громадських організацій та об’єднань природоохоронного спрямування на припинення збору, перевезення та торгівлі по виявленню та сприянню в притягнення до відповідальності осіб,  які здійснюють збирання або продаж видів ранньоквітучих, ендемічних, реліктових і таких, що занесені до Червоної книги України рослин, направлені зникаючими первоцвітами.

Держекоінспекція України передусім зосереджує свою роботу на проведенні перевірок в місцях зростання червонокнижних первоцвітів, особливо – на територіях об'єктів природно-заповідного фонду. Також проводяться рейдові перевірки в місцях збуту декоративних рослин, на шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон.

Відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослинного світу, занесених до Червоної книги України передбачено законами України «Про Червону книгу України» та «Про рослинний світ» і тягне за собою накладання штрафу з конфіскацією об'єктів рослинного світу. Компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, за кожну трав'янисту рослину до 62 гривень.

Повідомити про екологічні негаразди та про порушення природоохоронного законодавства можна на «гарячу лінію» Державну екологічну інспекцію у м. Києві за телефоном – (044) 463-65-73 та в сектор екології Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за телефоном: (044) 425-74-88.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024