Головна  →  Новини  →  9 січня 2018

При перших проявах недуги необхідно викликати лікаря і до його приходу залишатися з дитиною вдома - Валентина Гінзбург

При перших проявах недуги необхідно викликати лікаря і до його приходу залишатися з дитиною вдома - Валентина Гінзбург
При перших проявах недуги необхідно викликати лікаря і до його приходу залишатися з дитиною вдома. Це головне, що мають зробити батьки, якщо виникає підозра на інфекційні хвороби у дитини – наголосила директор Департаменту охорони здоров’я, доктор медичних наук Валентина Гінзбург.
 
Вона вкотре зауважила, що не дотримуючись цієї рекомендації батьки не лише шкодять власній дитині, а й наражають на небезпеку інших.
 
«Переважна більшість інфекційних захворювань – зокрема й таких як кір, вітряна віспа, краснуха – передаються повітряно-крапельним шляхом і починаються із симптомів звичайної застуди чи ГРВІ: нежить, кашель, незначне підвищення температури. Більш характерні симптоми (наприклад, висип) спочатку можуть бути взагалі непомітними, проте людина вже є розповсюджувачем небезпечного вірусу. Тільки лікар може поставити правильний діагноз і призначити адекватне лікування», – розповіла Валентина Гінзбург.
 
Вона повідомила, що сьогодні у Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні перебувають 14 дітей, хворих на кір. Дванадцять із них поступили до стаціонару з початку цього року.
 
«Неважко зрозуміти, що таке зростання захворюваності пов’язане з тим, що під час канікул діти відвідували різноманітні святкові масові заходи, де окрім гарного настрою ділилися один із одним і бацилами. На жаль, тут лікарі безсилі, це – зона відповідальності батьків, які мають пильнувати за станом здоров’я свого малюка та вчасно відповідно реагувати, щоб убезпечити його та інших дітей», – впевнена Валентина Гінзбург.
 
Вона нагадала про три основні правила, яких необхідно дотримуватися при виникненні симптомів ГРВІ та інших інфекційних хвороб: залишатися вдома, не займатися самолікуванням та викликати лікаря.
 
«І ще одне: якщо лікар наполягає на госпіталізації – у жодному разі не відмовляйтеся», – закликала Валентина Гінзбург.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024