Головна  →  Новини  →  9 вересня 2013

Столична влада активно розвиватиме фізкультурно-масову діяльність та підтримуватиме спорт вищих досягнень

Створення належних умов для розвитку масового спорту та пропаганда здорового способу життя набувають нової актуальності. Міська влада, реалізуючи соціальні ініціативи Президента України щодо популяризації здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, визначила цей напрямок своєї діяльності як один із пріоритетних та важливих. Про це під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації заявив голова КМДА Олександр Попов.

«Безумовно розвиток фізичної культури і спорту у столиці є одним з пріоритетів нашої діяльності. Тому наше завдання – це активна робота над реалізацією розпочатих та плануванням нових проектів. Серед них є і глобальні, наприклад, будівництво палаців спорту і стадіонів, і локальні: благоустрій спортивних майданчиків, проведення фізкультурно-масових заходів на рівні шкіл, житлових масивів, районів і міста. Тож з метою популяризації здорового способу життя серед мешканців столиці, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, ми маємо активно розвивати фізкультурно-масову діяльність та підтримувати спорт вищих досягнень. Це забезпечить всебічний розвиток кожної дитини і спортивної галузі загалом, як і передбачають соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України», – зазначив Олександр Попов».

У Департаменті освіти і науки, молоді та спорту КМДА інформують, що у столиці функціонує 267 фізкультурно-спортивних клубів, у яких займаються 166 тис. осіб. Крім того, у Києві працює 78 спортивних підліткових клубів, які відвідують 8,8 тис. дітей. Враховуючи, що клуби за місцем проживання населення підпорядковані різним структурним підрозділам, необхідно врегулювати питання координації їхньої роботи. Одним із шляхів вирішення цього питання є створення в кожному районі Києва центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Позитивний досвід створення та функціонування таких центрів напрацьовано у Подільському і Деснянському районах.

Одним із основних завдань галузі є подальший розвиток та збереження мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл у Києві. Сьогодні у місті функціонує 95 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, де набули розвиток 90 видів спорту, в яких займається понад 36,5 тис. дітей.

З метою поліпшення спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи в позаурочний час з учнями загальноосвітніх навчальних закладів проводяться заняття в спортивних гуртках. У кожний загальноосвітній навчальний заклад введено по 1-2 ставки керівників спортивних гуртків. Усього в місті введено 689 ставок та працює 1584 гуртки, в яких навчаються 34 488 дітей. Для найбільш обдарованих дітей – вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл – відкриті спортивні спеціалізовані класи з різних видів спорту при загальноосвітніх навчальних закладах. Мережа спеціалізованих спортивних класів ДЮСШ з видів спорту в загальноосвітніх навчальних закладах становить 21 клас, в яких займається 481 учень.

За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9823.html

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024