Головна  →  Новини  →  21 грудня 2017

Святкуємо новорічні та різдвяні свята безпечно

Святкуємо новорічні та різдвяні свята безпечно

Сектор з питань охорони праці Подільської райдержадміністрації закликає всіх подолян та гостей міста до дотримання вимог пожежної безпеки під час новорічних та різдвяних свят. Адже багаторічний досвід свідчить: більшість надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж та травмувань, що виникають під час святкування Нового року, трапляється через недотримання елементарних вимог безпеки при влаштуванні новорічної ялинки, через необережність, під час використання різноманітних піротехнічних виробів, через власну недбалість.

Щоб уникнути пожежі під час новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення, знаходилася на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів, легкозаймистих матеріалів. Це робиться на той випадок, щоб, при виникненні пожежі, полум'я не перекинулося на легкозаймисті речі.

Для прикрашання ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення.  Обов'язково перевірте справність електричного проводу, його ізоляцію. Слід завжди пам'ятати, що сама хвоя легкозаймиста. В разі, якщо ж ви помітили якусь несправність гірлянди: з'явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу - негайно вимкніть її.

Не слід прикрашати ялинку паперовими та іншими легкозаймистими іграшками й прикрасами, ватою, марлею. І звичайно ж, не можна для прикраси використовувати свічки.

Що стосується використання бенгальських вогнів, хлопавок, різноманітних піротехнічних засобів, фейєрверків, застерігаємо, що користуватися ними в приміщенні категорично забороняється.

Звертаємо увагу батьків: пам'ятайте: в жодному разі не залишайте сірники, запальнички, бенгальські вогники та інші піротехнічні засоби у легкодоступних для дітей місцях, не дозволяйте малюкам самим бавитися з такими іграшками.

Для масових заходів по святкуванню новорічних ялинок, ілюмінація має бути виконана з дотриманням правил улаштування електроустановок і лише фахівцем. Не дозволяється заповнення приміщень людьми понад встановлену норму (не менше 0,75 кв.м. на одну особу), зменшення ширини проходів між рядами, встановлення в проходах додаткових крісел, стільців, повне відключення під час вистав світла. Повинно бути організоване чергування на сцені та в приміщеннях відповідальних осіб. Забезпечене комплектування об’єктів з проведення Новорічних свят вогнегасниками та протипожежним інвентарем, звільнені шляхи евакуації, організована можливість під’їзду спецтехніки та карет швидкої медичної допомоги. Якщо ж в приміщенні відсутнє електричне освітлення, чи є факти його вимкнення, святкування новорічної ялинки має проводитися тільки протягом світлового дня.

У разі виникнення пожежі, надзвичайної ситуації або травмуванні людей телефонуйте до відповідної служби (101 або 103), зберігайте спокій, покиньте приміщання або відійдіть на безпечну відстань, якщо подія виникла на відкритій території.

Пам’ятайте, що тільки при дотриманні простих правил Ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині.

Сектор з питань охорони праці 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024