Головна  →  Новини  →  19 грудня 2017

Прийміть дитину у родину

Прийміть дитину у родину
Фахівці Подільського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді підтримують дітей, які потрапили у особливо складні обставини. Перш за все, це стосується дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
Переважна кількість цих дітей виховується в інтернатних закладах, де вони отримують комплекс освітніх, медичних, соціальних послуг. Але, відсутність батьківського тепла, маминої ласки, ніжної колискової, подарунків на свята від рідних діти гостро відчувають на собі.
 
Держава створила систему підтримки та виховання дітей-сиріт у вигляді прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, коли дитина виховується не в інтернаті, а в сім’ї людей, готових виконувати роль батьків.
 
Прийомні батьки – подружжя або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що взяли на виховання та спільне проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що  добровільно взяла на виховання  та спільне проживання від 1 до 4 дітей- сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Утримання прийомної дитини в сім’ї фінансується державою. Особливістю прийомної сім’ї, як альтернативної форми сімейного влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, є те, що дитина не позбавляється статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, за нею залишаються всі пільги, передбачені законодавством для таких категорій дітей.
 
Дитячий будинок сімейного типу -  це влаштування в родину, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи, на виховання та для спільного проживання не менше 5 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей, включаючи рідних, у такій сім’ї не може перевищувати 10 осіб. За вихованцями дитячих будинків сімейного типу зберігаються пільги та державні гарантії, встановлені законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
Якщо у Вас є бажання допомогти дитині та надати їй сімейний затишок і батьківську турботу, але Ви не визначились із формою сімейного виховання, зверніться за детальнішою інформацією до Подільського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Мостицька, 20, тел. 460-99-64.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024