Головна  →  Новини  →  15 грудня 2017

У бібліотеці Дружби народів Подільського району до 14 січня триватиме виставка Ніни Гончарук «Шевченкіана у вишитих полотнах» (фото)

У бібліотеці Дружби народів Подільського району до 14 січня триватиме виставка Ніни Гончарук «Шевченкіана у вишитих полотнах» (фото)

14 грудня у бібліотеці Дружби народів відбулася презентація виставки робіт Заслуженого майстра народної творчості України Ніни Гончарук «Шевченкіана у вишитих полотнах».

Серед присутніх – учнівська молодь Спеціалізованої школи № 193 та Фінансового ліцею, відомі поети, митці, друзі художниці, члени клубу «Світлиця», читачі бібліотеки.

Народна майстриня розповіла про своє життя і творчість, як колись у дитинстві, споглядаючи, як вишиває матуся, й сама взяла до рук голку, яка згодом стала золотою. У 2008 році художниця стала Лауреатом конкурсу «Золота голка України».

Зала бібліотеки, оздоблена картинами художниці, стала неймовірно яскравою. І не дивно, бо у своїй творчості вона не використовує чорного кольору. На вишитих полотнах – портрети Тараса Шевченка, квіти, натюрморти й пейзажі. Ніна Іванівна «малює» картини голкою, використовуючи унікальну техніку, яку винайшла сама. У кілька шарів, нитка за ниткою, накладає різні види швів, так за кілька місяців кропіткої праці народжується шедевр. Цей спосіб є єдиним у світі. 

У доробку художниці біля 230 різножанрових робіт і майже 70 персональних виставок. Бібліотека Дружби народів долучилася до численного списку закладів, де влаштовувалися виставки відомої майстрині, й щиро запрошує відвідати експозицію, яка триватиме до 14 січня 2018 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024