Головна  →  Новини  →  30 листопада 2017

Круглий стіл з питань охорони праці (фото)

Круглий стіл з питань охорони праці (фото)

28 листопада фахівці Подільської районної в місті Києві державної адміністрації спільно з колегами з Голосіївської та Печерської РДА провели круглий стіл на тему: "Забезпечення ефективного управління охороною праці в районних медичних закладах охорони здоров'я".   

Участь у заході взяли представники ГУ Держпраці у Київській області, Профспілки працівників охорони здоров'я України, ДУ Інститут медицини праці, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в місті Києві, редакції журналу "Охорона праці", посадові особи відповідних органів, які довели присутнім вимоги норм чинного законодавства України.

У ході засідання присутні обговорили питання стану охорони праці в медичних закладах районів, надали методичну допомогу, а також в процесі наради відповідали на питання, що виникали  в учасників заходу. Система охорони здоров'я в районі сьогодні - це медичні працівники, лікувально-профілактичні, аптечні, санітарно-епідеміологічних установи, науково-дослідні інститути, центри, вищі і середні навчальні заклади, в яких експлуатується різне обладнання, комунікації, електроустановки, котельні, ліфти, водопровідно-каналізаційне господарство, технологічне обладнання харчоблоків та пралень, автотранспорт, посудини, що працюють під тиском, різноманітна медична техніка; застосовуються отруйні речовини і агресивні рідини тощо.

Потрібно створювати такі умови праці, щоб зацікавити працюючих не в отримані пільг, а у збережені свого особистого здоров’я.  У першу чергу мова йде про ставлення роботодавців та працівників до питань охорони праці, їх налаштування на роботу без нещасних випадків. Необхідність об’єктивної оцінки умов праці за факторами небезпеки зумовлена в Україні законодавчою нормою, яка зобов’язує роботодавця інформувати працівників про умови праці на робочому місці, де вони здійснюватимуть чи здійснюють трудову діяльність, про всі небезпечні та шкідливі виробничі фактори, що реально чи потенційно можуть впливати на них і спричиняти відповідні негативні наслідки, загрожувати їхньому життю та здоров’ю. Підприємства повинні бути зацікавлені у розробленні нових технічних, економічних та соціальних заходів щодо покращення умов праці та  в тому щоб працівникам доплата повинна бути за здоровий спосіб життя у відповідності до європейських стандартів.

Наприкінці засідання обговорювались актуальні питання стану охорони праці в закладах охорони здоров'я в сучасних умовах, присутні мали змогу отримати відповіді на свої запитання що належать до компетенції запрошених експертів.

Сектор з питань охорони праці

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024