Головна  →  Новини  →  9 листопада 2017

Оголошено офіційні результати Громадського бюджету-2018

Оголошено офіційні результати Громадського бюджету-2018

У рамках Громадcького бюджету-2018 перемогло 42 великих проекти та 51 малий. Офіційні результати голосування киян сьогодні під час брифінгу оголосив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів. Він також зазначив, що за ініціативи містян віддано 444 тисячі голосів. Загалом за проекти ГБ-2018 проголосували 131 тисяча киян.

“Хочу привітати проекти-переможці. Серед великих у першій трійці — “Мережа хабів. Сучасний освітній простір гімназії 107 “Введенська”; “Підземний музей на Поштовій площі”; та “Оновлене гематологічне відділення”. Ми для великих проектів ставили прохідний бар’єр у 1000 голосів. І що важливо, кожен із 42 ініцатив-переможців набрав утричі більше. Це гарні показники, які свідчать про те, що Громадський бюджет набуває дедалі більшої популярності”, - зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Серед малих проектів перші у рейтингу: «Русанівка – зелений острів», який передбачає покращення умов відпочинку на Русанівській косі; «Голосіїв майбутнього», що має на меті покращити освітлення району; та «Ганок для гімназії «Либідь».

Наразі у Київраді розглядають можливість збільшення фінансування проектів Громадського бюджету-2018.

“На реалізацію громадських ініціатив у проекті бюджету, який запропонує нам виконавчий орган, буде зазначена сума в 100 мільйонів гривень. На цій цифрі ми зійшлися ще в травні. Однак, ми бачимо який резонанс здійснив Громадський проект-2018. Було подано ініціатив у 2,5 рази більше ніж під час голосування за проекти-2017. Тому, ми піднімемо питання збільшення фінансування ГБ. І у фінальній версії головного кошторису столиці ймовірно буде зазначена сума уже в 150 мільйонів гривень на реалізацію громадських ініціатив”, - анонсував голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Окрім того, міська влада спільно з громадськістю працює над постійним вдосконаленням подачі та розгляду громадських проектів.

“Формується три робочих групи. Одна буде займатися роботою, яка стосується вдосконалення самого електронного механізму, друга напрацьовуватиме пропозиції щодо покращення Положення про Громадський бюджет міста Києва, і третя підійматиме питання етики”, - повідомив керівник Центру Розвитку Інновацій НаУКМА, експерт РПР та Ради Європи Сергій Лобойко.

Нагадаємо, Київрада на реалізацію проектів ГБ виділила 100 мільйонів гривень. Загалом було подано 809 проектів. До голосування було допущено (після модерації) 564 громадські ініціативи.

Джерело: http://kmr.gov.ua/uk

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024