Головна  →  Новини  →  2 листопада 2017

Подільська та Голосіївська райдержадміністрації спільно попрацювали щодо питань охорони праці (фото)

Подільська та Голосіївська райдержадміністрації спільно попрацювали щодо питань охорони праці (фото)

31 жовтняГолосіївською райдержадміністрацією спільно з Подільською райдержадміністрацією було проведено розширену нараду за участю керівників та відповідальних осіб за охорону праці підприємств, установ та організацій районів на тему: "Забезпечення сталих та безпечних  умов праці на робочих місцях за допомогою спрямованих заходів: навчання, інформування та мотивація працівників".

У нараді взяли участь головний редактор журналу "Охорона праці" Матвійчук Д. Л., представники Головного управління Держпраці в Київській області Федоренко М. Д., Красножон Р. П., Дяченко Д. К., начальник відділу організації профілактичної роботи та страхових експертиз Правобережного відділу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та  професійних захворювань України  у м. Києві Бочарова О. Б.

Запрошені нагадали присутнім, що таке робота з підвищеною небезпекою, розповіли про порядок навчання осіб, які виконують роботи з підвищеною небезпекою, а також ознайомили з найбільш поширеними недоліками, які виникають у керівників підприємств, установ та організацій при застосуванні нормативно-правових актів з охорони праці.

Головний редактор журналу "Охорона праці" Матвійчук Д. Л., провів конкурс з нагородженням на  кращого  знавця  охорони праці серед присутніх. Завдання Конкурсу: визначити кращого знавця з питань охорони праці, а саме: правових та організаційних основ охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки, виробничої санітарії та гігієни праці, підвищення інтересу до знань нормативно-правової бази охорони праці, сприяння розвитку в кожного власної активної профілактичної позиції, свідомості власної відповідальності за стан як свого, так і здоров’я іншого робітника, який працює поруч. Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармоній­ного розвитку суспільства, а збере­ження здоров’я та життя працівни­ків залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності. Саме тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві - це запорука збе­реження здоров’я працівників та найціннішого — людського життя.

Профілактична робота по упередженню виробничого травматизму та професійної захворюваності є основним завданням. З цією метою постійно проводяться консультації з питань охорони праці та надається допомога роботодавцям у створенні умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров'я, а також в покращенні системи управління охороною праці.

За результатами проведення наради було прийнято ряд рішень, які направлені на посилення роботи щодо створення для працівників безпечних та нешкідливих умов праці. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024