Головна  →  Оголошення  →  28 вересня 2017

До уваги суб’єктів, що надають соціальні послуги!

З метою визначення потреб населення у соціальних послугах для осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги у соціальних послугах, згідно з  наказом Міністерства соціальної політики України від 20.01.2014 № 28 «Про затвердження Порядку визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці у соціальних послугах»  суб’єкти, що надають соціальні послуги, надають до 15 лютого інформацію за формами, затвердженими вищезазначеним наказом, до Управління соціального захисту населення.

Соціальні послуги - комплекс заходів з надання допомоги особам, окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Визначення потреб населення у соціальних послугах здійснюється шляхом:

- визначення чисельністі потенційних отримувачів соціальних послуг;

- визначення чисельністі фактичних отримувачів соціальних послуг;

- суб’єктів, що надають соціальні послуги (інформацію про діяльність закладів/установ, організацій, що надають соціальні послуги, їх потужність тощо).

Для визначення чисельності потенційних отримувачів соціальних послуг використовується інформація про кількість осіб або соціальних груп, які потребують соціальних послуг вперше, та кількість осіб або соціальних груп, які вже отримують соціальні послуги і потребують їх у наступному періоді, та їх динаміка.

Для визначення фактичних отримувачів соціальних послуг використовується інформація про чисельність осіб, соціальних груп, які відповідно до соціальних, демографічних або інших ознак перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, яким надавались соціальні послуги в минулому році.

Для визначення суб’єктів, що надають соціальні послуги, використовується інформація про часові та людські ресурси, що застосовуються для надання соціальних послуг, зокрема:

-  перелік, спеціалізація та форми власності існуючих суб’єктів, що надають соціальні послуги на адміністративно-територіальній одиниці;

-  послуги, що ними надаються згідно з Переліком соціальних послуг, що надаються особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, затвердженим наказом Міністерства соціальної політики України від 03 вересня 2012 року № 537, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 19 вересня 2012 року за № 1614/21926;

-  потужність цих суб’єктів (кількість послуг/клієнтів за звітний період);

-  кількість отримувачів послуг та кількість працівників, які надають ці послуги.

Критерії діяльності суб'єктів, що надають соціальні послуги  визначено постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2012 року  № 1039. Ці критерії розроблені з метою встановлення єдиних вимог до суб’єктів, що надають соціальні послуги. Суб'єкти, що  надають соціальні  послуги,  здійснюють  свою діяльність  відповідно  до статутних документів, цивільно-правових договорів  (для  фізичних  осіб-підприємців,в яких визначено перелік соціальних послуг, категорії осіб, яким вони надаються, за наявності  відповідної  підготовки  їх  працівників, з дотриманням державних стандартів соціальних послуг, етичних, правових норм і принципів надання соціальних послуг. 

Управління соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві адміністрації знаходиться за адресою: м.Київ, 04071, вул. Ярославська, 31- Б, контактний телефон 425-88-42.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024