Головна  →  Оголошення  →  21 вересня 2017

Громадські слухання проекту Детального плану території в межах просп. Правди, вул. Газопровідної, проспектів Георгія Гонгадзе та Свободи у Подільському районі м. Києва

Департамент містобудування та архітектури Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (Замовник) та ТОВ «ТЕРРА ПРОДЖЕКТ» (Розробник) повідомляють про початок процедури громадських слухань проекту детального плану території в межах просп. Правди, вул. Газопровідної, проспектів Георгія Гонгадзе та Свободи у Подільському районі м. Києва відповідно до порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. № 555.

Детальний план території в межах просп. Правди, вул. Газопровідної, проспектів Георгія Гонгадзе та Свободи у Подільському районі м. Києва виконується відповідно до рішення Київської міської ради від 13.11.2013 № 518/10006 «Про затвердження міської програми створення (оновлення) містобудівної документації у м. Києві». Детальний план території після затвердження є основним документом, який регламентує розміщення об’єктів містобудування, відведення земельних ділянок, будівництво та благоустрій територій, прокладку інженерних мереж тощо.
Виконання детального плану території пов’язано з необхідністю деталізації проектних рішень Генерального плану розвитку м. Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020 р., коригування або уточнення окремих його положень, пов’язаних з рішеннями щодо ефективного використання територій та пропозицій можливого розміщення об’єктів містобудування – торгівельних і громадських центрів, будівництво нових та реконструкція з розширенням установ освіти та охорони здоров’я, житлових комплексів, розміщення підприємств обслуговування та місць постійного зберігання автомобілів мешканців, які відображають нормативний соціально-гарантований рівень обслуговування населення.


Основна мета проекту:
- уточнення положень Генерального плану населеного пункту та планувальної структури і функціонального призначення території;
- створення комфортних умов для проживання та праці існуючих та майбутніх мешканців – забезпечення нормативним соціально-гарантованим рівнем установами і підприємствами обслуговування, місцями постійного зберігання автомобілів, формування мережі громадських просторів для створення повноцінного високоякісного життєвого середовища європейського рівня;
- розвиток транспортної та інженерної інфраструктури з урахуванням вирішення загальноміських транспортних проблем, забезпечення сумісності забудови окремих земельних ділянок з оточуючою забудовою та землекористуванням.


Відповідно до інвестиційних намірів землекористувачів та наданих проектів забудови земельних ділянок на етап 3-7 років передбачається збільшення загального обсягу житлового фонду на 100,078 тис. м2 загальної площі квартир. Середня житлова забезпеченість у перспективному житловому фонді складатиме 28 м2 на особу. 
Нове житлове будівництво потребує забезпечення нормативної потужності закладів освіти та соціально-побутового обслуговування населення та місць зберігання індивідуального автотранспорту, визначення обсягів будівництва шкіл та дошкільних навчальних закладів, виявлення місць для розміщення необхідних об’єктів інфраструктури. 


На даний час територію проекту детального плану обслуговують: школа-дитячий садок «Дивоцвіт» на 200 місць у садочку та 300 у школі, дошкільний навчальний заклад № 25 на 110 місць, дошкільний навчальний заклад № 679 на 220 місць, школа-дитячий садок «Перлина» на 250 місць у садочку та 100 у школі, дошкільний навчальний заклад № 570 на 220 місць, школа-дитячий садок ім. Софії Русової на 120 місць у садочку та 100 у школі, дошкільний навчальний заклад № 142 на 220 місць, дошкільний навчальний заклад № 626 на 220 місць, середня загальноосвітня школа № 242 на 1200 місць, фінансовий ліцей на 200 місць, середня загальноосвітня школа № 6 на 1280 місць, спеціалізована школа № 3 з поглибленим вивченням інформаційних технологій на 1280 місць та гімназія №257 «Синьоозерна» на 920 місць.
На даний період та після будівництва нових кварталів житлової забудови спостерігаємо надлишок місць у ДНЗ – 84 місце та у ЗНЗ – 432 місця, у зв’язку з чим забезпечення нових місць у ДНЗ та ЗНЗ не передбачається, проте проектом передбачається будівництво групи тимчасового перебування дітей дошкільного віку, проектною потужністю – 100 місць (№ за експлікацією – 108).


Заклади громадського обслуговування розташовані по всій території проектування переважно на вбудовано-прибудованих поверхах житлових будинків.
Значної уваги при розробці ДПТ приділено благоустрою територій житлової забудови (дворові простори), яка крім озеленення, повинна бути обладнана необхідними елементами благоустрою – дитячими ігровими майданчиками, майданчиками для відпочинку дорослого населення, для занять фізкультурою, для господарський цілей, для вигулювання собак, для тимчасового зберігання автомобілів.
Проектна транспортна структура території детального плану намічена у відповідності до рішень проекту Генерального плану м. Києва.Вулична мережа ДПТ розвивається за рахунок будівництва подовження просп. Правди від вул. Гречка до Великої кільцевої дороги. Передбачено на етап 20 років реконструкцію існуючої вулиці на подовженні вул. Газопровідної з розширенням проїзної частини до 24 м. Існуюча мережа магістральних вулиць в ДПТ зберігається.

Для організації безперервного руху проспектом Правди передбачено будівництво транспортних розв’язок в різних рівнях на перетині просп. Правди з просп. В. Порика (етап 20 років) та з просп. Г. Гонгадзе (позарозрахунковий період). 
В ДПТ передбачено реконструкцію вул. Межова. Вулиця обмежується червоними лініями шириною 15 м, ширина її проїзної частини розширюється до 6 м, вздовж вулиці намічено будівництво тротуарів.
Розвиток громадського пасажирського транспорту в районі ДПТ передбачений за рахунок подовження Сирецько-Печерської лінії метрополітену по вул. Межовій до просп. Правди. На перетині просп. Правди з вул. Межовою передбачено будівництво станції метрополітену «Проспект Правди». Виходи зі станції «Проспект Правди» намічені в обидва боки від проспекту, розташовуються біля універсаму «Виноградар» та інших об’єктів торгівельно-побутового призначення.

На заміну існуючим гаражним кооперативам для упорядкування хаотичної забудови та збільшення ефективності використання земельної ділянки, в ДПТ намічено будівництво багаторівневих паркінгів. В комплексі з новими житловими кварталами намічено будівництво підземних паркінгів для постійного зберігання автомобілів майбутніх мешканців району. Загальна кількість місць постійного зберігання автомобілів –8195 м.

ОСНОВНІ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ ПОКАЗНИКИ

№ п/пПоказники

Одиниця

виміру

Існуючий

стан

Етап на

7 років

Етап на

15-20 років

1.Територія ДПТга200,26
 у тому числі житлова забудова»100,453103,823103,823
2.Населеннятис.осіб39,82843,40343,403
3.Житловий фонд    
3.1

Житловий фонд

(площа квартир), всього

тис. м2

квартир

851,626951,705951,705
3.2Середня житлова забезпеченістьм2/особу212222
3.3

Житлове будівництво, всього:

тис. м2

загальної площі

квартир

851,626951,705951,705
4.Установи та підприємства обслуговування    
4.1

Дошкільні навчальні заклади

місць156015601560
4.2Загальноосвітні навчальні закладиучнів538053805380
4.3Поліклініки, амбулаторії, диспансери без стаціонару. Кабінети сімейного лікарявідв. за зміну.100510051005
5Споруди для зберігання автотранспорту    

5.1

Гаражі підземні, наземні для постійного зберігання легкових автомобілів.м/м323635218195
5.2Відкриті автостоянки для тимчасового (постійного) зберігання легкових автомобілів.м/м218923933500

 Пропозиції до проектів містобудівної документації на місцевому рівні мають право надавати:

- повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
- юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, для якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;
- власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розробляється документація, та на суміжній з нею;
- представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;
- народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

Пропозиції подавати у письмовому вигляді до Департаменту містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ. вул. Хрещатик, 32 в строк – 30 днів з моменту публікації оголошення у засобах масової інформації.

Посадові особи, відповідальні за процедуру громадських слухань: Зайченко Тетяна Вікторівна, Проценко Тетяна Вікторівна.

Пояснювальна записка до проекту детального плану території в межах просп. Правди, вул. Газопровідної, проспектів Георгія Гонгадзе та Свободи у Подільському районі м. Києва.

Графічні матеріали

Графічні матеріали

Графічні матеріали

Джерело: http://kievcity.gov.ua/content/85_departament-mistobuduvannja-ta-arkhitektury.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024