Головна  →  Новини  →  30 липня 2013

Рух тунелем на Поштовій площі планується відкрити 8 серпня цього року

Рух тунелем на Поштовій площі планується відкрити 8 серпня цього року

Сьогодні, 30 липня, відбулася виїзна нарада Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула та голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з питань реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі столиці. Керівництво перевірило хід будівельних робіт на об’єкті, зокрема тунелю, рух яким заплановано відкрити вже 8 серпня цього року, що своєю чергою допоможе збільшити пропускну спроможність транспортного вузла до 110 тисяч авто на добу.

Загалом під час виконання робіт проектом передбачена реконструкція естакади лівоповоротного з’їзду з Володимирського узвозу на вул. Набережно-Хрещатицьку, довжиною 385 м, та шириною – 10,5 м, тунелю на Набережному шосе довжиною – 170 м та шириною – 13 м у напрямку Подолу та у напрямку мосту Метро, включно з правоповоротним з’їздом з Володимирського узвозу на Набережне шосе.

Наразі завершений 1-ий етап реконструкції розв’язки, що забезпечило безперебійний проїзд автомобільного транспорту естакадою з Володимирського узвозу на вул. Набережно-Хрещатицьку (відкрито рух 25 травня 2013 року). Повністю завершити роботи будівельники планують до кінця поточного року.

«Будівництво цієї розв’язки дає нам можливість фактично вирішити проблему складного проїзду набережною Дніпра, а також з лівого берега міста на правий. Цей проект вдається реалізовувати завдяки допомозі Уряду та підтримці Президента України, адже держава сьогодні вкладає значні кошти у розвиток інфраструктури Києва», – зазначив Олександр Попов та наголосив, що в рамках проекту передбачена організація простору для пішоходів, комфортного відпочинку біля Дніпра та в історичній частині міста – на Подолі.

Загальна вартість проекту становить понад 426 млн. грн. Для реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі використовується механізм співфінансування 50/50, за яким половину вартості проекту надає Уряд, а інша половина коштів надходить з міського бюджету.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024