Головна  →  Новини  →  28 липня 2017

Аналіз виробничого травматизму за І півріччя 2017 року на підприємствах Подільського району (фото)

Аналіз виробничого травматизму за І півріччя 2017 року на підприємствах Подільського району (фото)

27 липня у Подільській райдержадміністрації відбулася нарада на тему: "Аналіз виробничого травматизму за І півріччя 2017року на підприємствах Подільського району ".

У заході, який пройшов під керівництвом першого заступника голови Подільської РДА Миколи Дубовика, взяли участь: начальник відділу організації профілактичної роботи та страховий експертиз Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в місті Києві Олена Бочарова, головний редактор журналу “Промислова безпека” Андріан Галач, заступник головного редактора журналу “Промислова безпека” Оксана Штоляр, завідувачі секторами з питань охорони праці Печерської та  Голосіївської районних в місті Києві державних адміністрацій Лариса Кузьміч, Лідія Хоніна а також представники підприємств та організації Подільського району.

На початку наради Олена Бочарова виступила з доповіддю щодо проведеного аналізу  виробничого травматизму за І півріччя 2017 року на підприємствах, організації та установах Подільського району та столиці в цілому. На нараді було проведено детальний аналіз обставин, причин та наслідків виробничого травматизму у Подільському районі за І півріччя 2017року. За даними Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в місті Києві за І півріччя 2017року в порівняння з  І півріччям 2016 року на підприємствах Подільського району виробничий травматизм значно зменшився. Причинами настання нещасних випадків у 2017 році стали порушення трудової і виробничої дисципліни, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків, особиста необережність потерпілого.

Микола Дубовик, зазначив, що у значній більшості причин травматизму простежується так званий "людський фактор", що свідчить про низький рівень трудової дисципліни, неякісне проведення інструктажів з безпеки виконання робіт та їх організації, не використання засобів індивідуального захисту. Багатьох проблем можна уникнути, якщо проводити своєчасний інструктаж, навчання та систематичну роботу зі створення безпечних умов праці. Все це в комплексі зменшить ризик травмування працівників і збереже найцінніше – життя і здоров’я людини.

Головний редактор журналу "Промислова безпека" Адріан Галач акцентував увагу на тому, що світовий досвід вказує на те, що безпека праці є основною гарантією стабільності та якості будь-якого виробництва, сказав, що запорука успіху функціонування підприємства - це роль та участь керівника в формуванні та діяльності системи охорони праці на підприємстві. «Ми всі повинні чітко усвідомити та пам’ятати, що поліпшення умов праці і її безпека одночасно зберігають здоров’я працівників та підвищують продуктивність праці і якість продукції, забезпечуючи тим самим конкурентоздатність виробництва», - зауважив він. Крім того, головний редактор журналу “Промислова безпека” Андріан Галач запросив присутніх взяти участь у V міжнародній конференції “Промислова безпека. Найкращі практики 2017”, яка відбудеться у місті Києві та надати свої пропозиції щодо винесення нагальних питань на конференції.

У ході наради доповідачі акцентували увагу на тому, що відсутності нещасних випадків позначається на професійній активності працюючих, на нормальному кліматі в колективі, а отже і на ефективності та продуктивності праці, скорочує витрати на пільги та компенсації за роботу в шкідливих і небезпечних для здоров’я умовах.

Учасники наради  також отримали методичні рекомендації щодо поліпшення стану охорони праці та профілактики нещасних випадків і професійних захворювань під час виробничого процесу, а також інформацію з питань державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. Усі присутні на семінарі-нараді мали можливість дискутувати, ставили питання доповідачам та отримували вичерпні та змістовні відповіді.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024