КМДА Київська міська державна адміністрація


14 липня 2017

Станом на 13 липня в електронній системі «Громадський проект» по Подільському району зареєстровано 34 проекти (фото)

Станом на 13 липня в електронній системі «Громадський проект» по Подільському району зареєстровано 34 проекти (фото)

13 липня у Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулося розширене засідання робочої групи з питань громадського бюджету. До участі у засідання долучилися  автори проектів, котрі подали свої ідеї до в цьогорічного Бюджету участі, а також керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, які безпосередньо будуть займатися реалізацією громадських ініціатив.   

"Сьогодні на засіданні робочої групи ми запросили авторів зазначених проектів з метою налагодження співпраці під час експертизи. Адже проведення експертизи є найвідповідальнішим етапом у процесі громадського бюджету, оскільки подальша доля громадських проектів залежатиме від фахової компетентності посадових осіб, їх бажання плідної співпраці із авторами проектів. Всі ми маємо зробити все від нас залежне, щоб до громадського бюджету долучалося якомога більше киян, які бажають покращити своє місто та район, створивши для авторів проектів комфортні та зрозумілі умови взаємної співпраці", - звернувся до присутніх заступник керівника апарату райдержадміністрації Олег Мукан. 

Як повідомила начальник фінансового управління Лариса Кабанець, станом на 13 липня в електронній системі «Громадський проект» по Подільському району зареєстровано 34 проекти, з яких 14 проектів - за категорією «малі» проекти (із максимальним бюджетом 400,0 тис.грн.) та 20 «великих» (з максимальним бюджетом 2 млн.грн.). Найчисельнішим серед зареєстрованих проектів є проекти по галузі «Освіта» - 16 проектів.

«Вже19 проектів зібрали необхідну кількість голосів підтримки за допомогою електронного голосування і, фактично, вже допущені до експертизи та публічного обговорення", - зазначила вона.

За результатами обговорення членами робочої групи визначено відповідальні структурні підрозділи райдержадміністрації щодо здійснення експертизи 19 проектів, відповідні матеріали по яких за галузевою ознакою надані до:

  • Управління освіти – 7 проектів;
  • Управління праці та соціального захисту – 3 проекти;
  • Управління житлово-комунального господарства – 1 проект;
  • Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту» - 8 проектів.

Також під час засідання робочої групи автори проектів презентували свої ідеї та розповідали про бачення їх реалізації.

Нагадаємо, реєструвати проекти можна на веб-сторінці «Громадський проект» до 15 липня, а також  працює пункт супроводу громадського бюджету у Подільському районі м. Києва за адресою: вул. Введенська, 1, перший поверх, електронна адреса: [email protected], тел. 425-80-81.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.