Головна  →  Новини  →  24 січня 2014

Інтерактивний урок до Дня Соборності та Свободи України відбувся в Подільській школі №271

Інтерактивний урок до Дня Соборності та Свободи України відбувся в Подільській школі №271

Інтерактивний урок до Дня Соборності та Свободи України та з нагоди 95-ї річниці проголошення Акту злуки відбувся для учнів 7-11 класів в Подільській школі №271. Урок незвичний, бо проводили його не вчителі, а учні. Незвичний, бо зібрав в актовій залі більше сотні уважних слухачів. Незвичний, бо поєднав у собі історичну реальність та дитячу творчість.

 Заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентина Міщенко, звертаючись до присутніх в залі, зазначила: «Акт злуки, який проголошував возз»єднання Української Народної Республіки і Західно – Української Народної Республіки, нехай на той час тільки політично, але засвідчив, що український народ єдиний в своєму прагненні державності. Тепер, за роки незалежності України, ми розуміємо, яким складним був шлях до здобуття цієї державності. І саме вам, в майбутньому, належить розбудовувати Україну. Про це говорять вам вчителі та батьки, і саме на вас, молодь, великі надії покладає і нинішній Президент України Віктор Янукович, бо саме ви є майбутнім держави».

А розпочався урок з колективного виконання Гімну України, який разом з вчителями співали і старшокласники, і учні молодших класів. Сцена шкільної актової зали була прикрашена державною символікою та схематичною картою України з гербами усіх регіонів держави. Слід зазначити, що під час інтерактивного уроку активно використовувалися відео ілюстрації з кінохроніки та архівних матеріалів сучасності. Ведучі наголосили, що особливого значення День Соборності набув після Указу Президента України Віктора Януковича від 30 грудня 2011 року про встановлення «Дня Соборності та Свободи України». Також, під час уроку, вся історична інформація ілюструвалася декламуванням віршів українських поетів та виконанням українських пісень, які тематично підходили до кожного періоду становлення державності. 45-ть хвилин інтерактивного уроку пролетіли як мить. Директор школи Людмила Шевченко подякувала всім, хто долучився до проведення заходу. Особливу подяку вона висловила вчителю історії та права, старшому вчителю Тамарі Блонській, вчителю-методисту з інформатики Олександру Яскевичу,  вчителю музики Сергію Старикову, вчителю української мови та літератури Ірині Ігнатюк, керівнику хореографічного гуртка Ірині Погорілій. Людмила Михайлівна зазначила, що зважаючи на цікаву, пізнавальну, доступну подачу зазначеного матеріалу, інтерактивний урок буде проведено і для школярів молодших класів.

Перейти до фотоальбому: /gallery/44.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024