Головна  →  Новини  →  5 вересня 2013

Олександр Попов зустрівся з представниками 20-ти кращих страхових компаній, які надають послуги добровільного медичного страхування

Олександр Попов зустрівся з представниками 20-ти кращих страхових компаній, які надають послуги добровільного медичного страхування

Соціально-економічні перетворення, які відбуваються в нашій державі, створюють необхідність реформування охорони здоров’я, зокрема, впровадження страхової медицини, яка б відповідала сучасним світовим зразкам. При цьому важливо враховувати обсяг державних гарантій, рівень фінансування вітчизняної системи охорони здоров’я, особливо у частині медикаментозного забезпечення та розвитку матеріально-технічної бази. Саме тому, на виконання соціальних ініціатив Президента України, столиця ініціює впровадження власної моделі страхової медицини як компонента проекту «Картка киянина». Про це сьогодні повідомив Олександр Попов під час круглого столу за участю представників найуспішніших страхових компаній, які надають послуги добровільного медичного страхування у Києві та Київській області.

Під час круглого столу учасники обговорювали необхідність змін на законодавчому рівні та практичне застосування існуючих норм для можливості широкого впровадження страхової медицини у столиці.

«Цього року ми запропонуємо окремим категоріям киян – це приблизно 80 тисяч людей – стати членами «Муніципальної лікарняної каси». Наразі йдеться про чорнобильців, афганців, породіль. Відповідний проект рішення на черговому засіданні сесії розглянуть депутати Київради, і ми розпочнемо його активне впровадження. Переконаний, що власна модель страхової медицини як компонент проекту «Картка киянина» дасть можливість протягом трьох місяців відпрацювати злагоджений механізм медичного забезпечення, після чого ми зможемо залучити партнерів, які допоможуть нам здійснювати широку програму медичного страхування киян. Наступного року плануємо охопити до 1 мільйона осіб. До проекту зможуть долучитися пенсіонери, а також працівники бюджетної сфери», – зазначив Олександр Попов.

Він також закликав представників страхових компаній до активного діалогу та доручив керівництву профільного департаменту налагодити співпрацю з метою отримання практичних пропозицій страховиків.

Крім того, учасникам засідання презентували запровадження місцевих соціальних ініціатив за допомогою благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса м. Києва» стосовно забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення соціально вразливих верств населення, а саме: породіль, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, ветеранів війни, ветеранів-афганців на виконання доручень Президента України Віктора Януковича щодо вирішення нагальних проблем регіону.

Довідково.

Благодійну організацію «Муніципальна лікарняна каса міста Києва» було створено 23 грудня 2010 року. Головною метою «Муніципальної лікарняної каси міста Києва» є об’єднання зусиль шляхом солідарної участі громадськості, юридичних і фізичних осіб Києва для здійснення заходів, спрямованих на поліпшення медичного забезпечення членів лікарняної каси в разі їх захворювання шляхом медикаментозного, діагностичного, консультативного забезпечення лікувально-діагностичного процесу в лікувальних закладах охорони здоров’я, а також сприяння розвитку охорони здоров’я, вдосконалення медичної допомоги населенню, впровадження нових форм діагностики та лікування.

Станом на 01.07.2013 року членські внески сплачують 17 525 осіб. Ліками та розхідними матеріалами заклади охорони здоров’я забезпечено на 2 130 000 грн. За безкоштовними рецептурними бланками отримано ліків на суму 693 000 грн. Відшкодовано за лікування та обстеження згідно рішення Правління 325 000 грн.

Проліковано всього 3159 осіб: в умовах цілодобового стаціонару – 1 266, в умовах денного стаціонару – 280, в умовах стаціонару на дому – 15, амбулаторне лікування – 1 590 осіб. Середня вартість 1 випадку лікування склала 630 грн. Найбільша вартість випадку захворювання становила 21 100 грн.

Член лікарняної каси у випадку захворювання звертається в лікувальний заклад за місцем проживання, надає картку члена МЛК, лікар-експерт МЛК при цьому закладі перевіряє достовірність членства в МЛК та забезпечує контроль за своєчасним забезпеченням членів МЛК медикаментами та іншими лікарськими засобами відповідно до встановленого діагнозу, та формуляру лікарських засобів муніципальної лікарняної каси міста Києва.

МЛК також покриває витрати на дороговартісне діагностичне обстеження членів МЛК в приватних закладах з якими підписані угоди. УЗД покривається на 100%, КТ та МРТ компенсуються у розмірі 50% від вартості обстеження.

за матеріалами:http://kievcity.gov.ua/news/9780.html

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024