Головна  →  Новини  →  21 квітня 2017

22 квітня – Міжнародний день Землі

22 квітня – Міжнародний день Землі

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозиція було схвалено і отримала широку підтримку жителів штату. Міжнародним свято було оголошено лише в 1990 році. У той рік безліч обрізків матерії з написами і малюнками були пронесені по нашій планеті. Саме тоді про День Землі вперше почули і в Україні. І тільки через 2 роки День Землі став відзначатися в Україні як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до проблем нашої планети.

День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім’я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури.

Завтра, 22 квітня, в Парку моряків та у Сирецькому гаю (з боку вулиці Стеценка) КП УЗН Подільського району організовує толоки, під час яких буде проведено санітарне прибирання, перекопування квітників та посадка дерев.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до благоустрою нашого району.

Контактні телефони відповідальних за проведення толок:

Яцик В.С. (Сирецький гай): (063-8479194;

Яременко Л.Г. (Парк моряків): (093-3528764).

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024