Головна  →  Новини  →  21 квітня 2017

У Подільській РДА відбувся семінар-нарада з питань охорони праці (фото)

У Подільській РДА відбувся семінар-нарада з питань охорони праці (фото)

28 квітня наша держава разом з усім світом відзначатиме Всесвітній День охорони праці. Вчора, 20 квітня, з цієї нагоди в Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбувся семінар-нарада на тему “Оптимізація збору та використання даних з охорони праці”.

Виконуючий обов’язки голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик привітав учасників заходу з прийдешнім професійним святом та вручив грамоти райдержадміністрації кращим представникам району, які відповідають на своїх підприємствах, в установах та організаціях за охорону праці. У своєму виступі він також акцентував увагу присутніх на тому, що людське життя – це найвища соціальна цінність, і ніякими обставинами не можна виправити смерті людини.

«Ми всі повинні чітко усвідомити та пам’ятати, що поліпшення умов праці і її безпека одночасно зберігають здоров’я працівників та підвищують продуктивність праці і якість продукції, забезпечуючи тим самим конкурентоздатність виробництва. Прошу всіх роботодавців проаналізувати та переглянути організацію діяльності своїх підприємств та організацій  та вжити заходів з підвищення рівня безпеки та поліпшення умов праці працівників. Вважаю, що буде  доречним, якщо  керівники підприємств та профспілкові організації трудових колективів протягом квітня – травня вшанують пам’ять працівників, які загинули на виробництві, відвідають сім’ї потерпілих і винайдуть можливості для надання їм допомоги у вирішенні матеріальних, соціально – побутових та інших проблем», - зазначив Микола Григорович.

При розгляді питань, які були винесені на семінар-нараду, доповідачі наголошували на тому, що систематичне і достовірне збирання даних про стан охорони праці та травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для аналізу всіх аспектів травматизму й розроблення фахівцями заходів з профілактики. Також оптимізація та підвищення точності збирання даних з використанням новітніх інформаційних систем дасть змогу більш раціонально використовувати людські і матеріальні ресурси та підвищувати рівень безпеки на виробництві.

Завідувач сектору з питань охорони праці Подільської райдержадміністрації Тамара Мороз у своєму виступі привітала присутніх з професійним святом, подякувала їм за їхній внесок у створення безпечних умов праці, запобігання аваріям та виробничому травматизму. «Наша з вами щоденна робота вимагає постійного контролю, спрямованого на те, шоб людина,  яка прийшла на виробництво, була захищена від нещасних випадку або аварій. Бажаю вам з новими силами і натхненням продовжувати своїми фаховими діями забезпечувати безаварійну життєдіяльність ваших підприємств, установ та організацій. Нехайнещасні випадки оминають всі ваші об’єкти, а профзахворювання не мають ніякого відношення до ваших колективів», - сказала Тамара Миколаївна.

Учасники семінару також отримали методичні рекомендації щодо поліпшення стану охорони праці та профілактики нещасних випадків і професійних захворювань під час виробничого процесу, а наприкінці заходу взяли активну участь у вікторині-конкурсі на кращого знавця з питань охорони праці. Найактивніші та найерудованіші за правильні відповідді отримали заохочувальні призи.

Також усі присутні на семінарі-нараді мали можливість дискутувати, ставили питання доповідачам та отримували вичерпні та змістовні відповіді на них.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024