Головна  →  Новини  →  5 вересня 2013

До столиці з’їхалася найталановитіша молодь з усієї країни

У столиці стартував перший Всеукраїнський фестиваль молоді. До Києва приїхали найталановитіші, найуспішніші та найперспективніші юнаки та дівчата з різних куточків країни. Вітав юнь із відкриттям заходу особисто глава держави Віктор Янукович. Він наголосив, що одним із завдань держави у сфері молодіжної політики є соціальна підтримка молоді. Президент доручив Уряду прискорити реалізацію Державної програми «Доступне житло», розвивати індивідуальне житлове будівництво для молодих сімей у сільській місцевості. Крім того, на переконання Президента, з метою поліпшення житлових умов студентів необхідно розробити Державну програму «Студентський та учнівський гуртожиток», яка має передбачити не лише реконструкцію, а й будівництво нових сучасних гуртожитків. Говорячи про питання працевлаштування молоді, Президент зазначив, що 42% безробітних в країні – це молодь віком до 35 років.

Також перед учасниками форуму виступили Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, міністри молоді та спорту, екології, культури, а також голова КМДА Олександр Попов.

Очільник столичної адміністрації закликав молодь до співпраці та наголосив на необхідності зорієнтувати політику міст України на реалізацію Європейської хартії участі молоді у громадському житті.

«Переконаний, що серед вас чимало майбутніх політиків, дипломатів, керівників міст. Тож діалог, котрий ми сьогодні розпочинаємо, безумовно слугуватиме розвитку і самої молоді, і держави в цілому. Переконаний, що заснувавши Всеукраїнський фестиваль молоді, ми поклали початок дуже правильній традиції. Думаю, такі ж заходи мають відбуватися і на рівні міст, зокрема, у столиці. Ми для себе уже вирішили організувати та провести власний форум молоді. Київ – це місто з древньою історією, але зорієнтоване у майбутнє, тож йому завжди потрібна «свіжа кров», – звернувся до учасників зібрання Олександр Попов.

Організаторами фестивалю виступили Міністерство молоді та спорту України спільно з Київською міською державною адміністрацією. Він триватиме до 6 вересня.

Захід відбувається за участю перших осіб держави. Безпосередніми учасниками Фестивалю стали представники структурних підрозділів, які реалізовують державну молодіжну політику, Ради міністрів Автономної республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, талановита, обдарована та творча молодь, органи студентського самоврядування, лідери молодіжного громадського руху.

Під час проведення Фестивалю відбувається виставка-презентація кращих досягнень у галузі реалізації державної молодіжної політики в регіонах України. Також організовано роботу 12 секцій за напрямами реалізації державної молодіжної політики. З метою організації змістовного дозвілля молоді відбудуться також спортивно-мистецькі та культурно-розважальні заходи.

За матеріалами http://kievcity.gov.ua/news/9775.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024