Головна  →  Новини  →  10 лютого 2017

У Подільській райдержадміністрації провели аналіз виробничого травматизму за 2016 рік (фото)

У Подільській райдержадміністрації провели аналіз виробничого травматизму за 2016 рік (фото)

9 лютого у Подільській райдержадміністрації відбувся семінар-нарада на тему: “Аналіз виробничого травматизму у Подільському районі міста Києва за 2016 рік. Участь керівника в формуванні та діяльності системи охорони праці, як запорука успіху функціонування підприємства”. 

У заході, який пройшов під керівництвом першого заступника голови Подільської РДА Миколи Дубовика, взяли участь представники Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в місті Києві, журналу «Промислова безпека», завідувачі секторами з питань охорони праці райдержадміністрацій міста Києва, керівники, відповідальні особи за охорону праці підприємств, установ та організацій Подільського району.

На нараді було проведено детальний аналіз обставин, причин та наслідків виробничого травматизму у Подільському районі за 2016 рік. За даними Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в місті Києві у 2016 році на підприємствах Подільського району від нещасних випадків загинули 11 осіб, що на 4 особи більше у порівнянні з 2015 роком. Загалом від нещасних випадків на підприємствах району постраждали 56 осіб, що на 11 більше у порівнянні з 2015 роком. Найчастіше нещасні випадки, пов’язані з виробництвом мали місце на наступних підприємствах району: ПАТ “Київхліб” – 5; Куренівське ТРЕД – 4; ТОВ “Завод гідро арматури” – 2; ТОВ “ВБК “Полібуд” – 5; КЗ “ТВЗК “КМА театр опери і балету для дітей та юнацтва ”  – 2.

Причинами настання нещасних випадків у 2016 році були: невиконання вимог інструкцій з охорони праці – 40%; порушення трудової і виробничої дисципліни – 16%; порушення правил безпеки руху – 13%; невиконання посадових обов’язків – 10%; особиста необережність потерпілого – 7%; травмування внаслідок протиправних дій інших осіб - 7%.

Микола Дубовик, коментуючи цю інформацію, зазначив, що збереження працездатності, здоров’я та життя людей – найголовніші цінності, адже ніякі компенсації не повернуть втрачені на виробництві здоров’я та життя.

«За кожним нещасним випадком стоїть – людська доля, сльози матерів, дружин, інвалідність, загублене здоров’я, а часто і життя. У значній більшості причин травматизму простежується так званий “людський фактор”, що свідчить про низький рівень трудової дисципліни, неякісне проведення інструктажів з безпеки виконання робіт та їх організації, не використання засобів індивідуального захисту. Багатьох проблем можна уникнути, якщо проводити своєчасний інструктаж, навчання та систематичну роботу зі створення безпечних умов праці. Все це в комплексі зменшить ризик травмування працівників і збереже найцінніше – життя і здоров’я людини», - звернувся до учасників наради Микола Дубовик.

В ході наради доповідачі акцентували увагу на тому, що світовий досвід вказує на те, що безпека праці є основною гарантією стабільності та якості будь-якого виробництва. Відсутність нещасних випадків позначається на професійній активності працюючих, на нормальному кліматі в колективі, а отже і на ефективності та продуктивності праці, скорочує витрати на пільги та компенсації за роботу в шкідливих і небезпечних для здоров’я умовах.

Учасники семінару також отримали методичні рекомендації щодо поліпшення стану охорони праці та профілактики нещасних випадків і професійних захворювань під час виробничого процесу, а також інформацію з питань державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Усі присутні на семінарі-нараді мали можливість дискутувати, ставили питання доповідачам та отримували вичерпні та змістовні відповіді.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024