КМДА Київська міська державна адміністрація


30 січня 2017

Із Бюджету участі цьогоріч профінансують 62 проекти

Із Бюджету участі цьогоріч профінансують 62 проекти

Учора в Києві завершилось голосування за громадські проекти в рамках ініціативи «Бюджет участі», які подавались у 2016 році. Про це розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. За його словами, це перше в Україні голосування, яке було електронним (за допомогою електронного цифрового підпису, картки киянина та BankID). За подані проекти проголосувала майже 51 тисяча киян (50 814 осіб).

Як повідомив Геннадій Пліс, на голосуванні знаходилося 319 проектів на загальну суму майже 220 млн грн.

«Із урахуванням коштів, які планується спрямувати на реалізацію громадських проектів у 2017 році (50 млн грн), переможцями стало 62 проекти, – розповів перший заступник голови КМДА. – Серед переможців найбільше проектів пов’язаних із освітою (18), спортом (13), комунальним господарством (8) та навколишнім середовищем (8)», – каже Геннадій Пліс. За перший у рейтингу переможців проект, повідомив він, проголосувало 1 946 осіб, за останній – 795.

Весною, очікує Геннадій Пліс, розпочнеться новий щорічний етап. До розвитку механізму Громадського бюджету в Києві вже долучилося понад 120 громадських організацій та ініціатив. Координацію процесу здійснює Центр розвитку інновацій (НаУКМА). Відповідальною за реалізацію даного пілотного етапу є КМДА.

Джерело: http://kievcity.gov.ua/news/47114.html



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.