Головна  →  Новини  →  27 жовтня 2016

Бюджет участі – це реалістичні для виконання проекти від людей, які вболівають за своє місто

Бюджет участі – це реалістичні для виконання проекти від людей, які вболівають за своє місто

Бюджет участі має виконувати, передусім, сервісну, а не контрольну функцію. Про це заявив під час презентації Бюджету участі перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. За його словами, завершено підготовчий процес, і для того, щоб отримати перші результати уже до кінця року, продовжено термін прийому заявок.

«Ми розуміємо, що Бюджет участі – це передовий крок, мета запровадження якого – максимальне залучення активної і відповідальної громади до прогресивної розбудови міста, – зазначив Геннадій Пліс. – Бюджет участі для Києва – це не незрозумілий набір цифр і показників, а реалістичні для виконання проекти від людей, які вболівають за своє місто», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Ще одним опорним пунктом, на його думку, є перехід функції контролю до громадськості.

«Важливо, що активні кияни зможуть не лише подавати корисні для міста проекти, але й відслідковувати та рецензувати їх. Функція рецензування, до речі, важливий інструмент у відборі справді потрібних ідей, які відносно легко реалізувати. На мою думку, мають суттєве значення і процеси лібералізації, оприлюднення та обговорення проектів», – підкреслив Геннадій Пліс.

Заступник директора Департаменту фінансів Олександр Корінь розповів, що містяни вже подали 115 заявок, 65 із яких знаходяться на розгляді, а 2 навіть встигли отримати позитивні висновки. Ці проекти, за його словами, стосуються різних сфер життєдіяльності міста.

«Я наголошую – у Києві ми робимо це вперше. Тому неточності можуть бути, і я заздалегідь прошу вибачення за це. Однак головне – ми готуємо справді нове для столиці рішення, покликане працювати прозоро, з людьми і для людей. Адже у Бюджеті участі максимальна роль відведена громадськості. І ми всіляко підтримуємо небайдужих людей, які мають активну позицію і здатні відповідально вирішувати, що важливо для міста», – зауважив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, реєструвати проекти можна на веб-сторінці «Громадський проект» до 6 грудня. На реалізацію цих ідей у бюджеті Києва на 2017 рік передбачать 50 млн грн. Після цього вони будуть оцінені комісіями, а з 17 до 26 грудня пройде відкрите голосування за кращий проект. Імена переможців стануть відомі 27-28 грудня. Втілити їх у життя обіцяють протягом року.

Джерело: http://kievcity.gov.ua/news/43479.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024