Головна  →  Новини  →  5 жовтня 2016

Віталій Кличко: «Завдяки запуску Бюджету участі активні кияни можуть пропонувати свої проекти розвитку міста»

Віталій Кличко: «Завдяки запуску Бюджету участі активні кияни можуть пропонувати свої проекти розвитку міста»

У Києві почала працювати електронна система «Громадський проект», завдяки якій кожен киянин може подати свій проект розвитку міста, таким чином долучившись до Бюджету участі. Важливі для міста проекти, які отримають найбільшу підтримку киян, будуть реалізовані за рахунок бюджетних коштів столиці.

«Бюджет участі – це відкритий діалог між міською владою та громадою міста щодо розподілу частини міського бюджету. Мешканці міста подають свої проекти, спрямовані на підвищення комфортності проживання у місті, зокрема, у сфері енергозбереження, освіти, охорони здоров’я, розвитку інфраструктури та спорту, соціального захисту та інших. Проекти, які найбільш активно підтримають кияни під час відкритого голосування, будуть реалізовані за рахунок бюджету міста», – наголосив Кличко.

Мер столиці зазначив, що активні кияни, які хочуть взяти участь у формуванні бюджету та реалізувати свої ідеї щодо підвищення комфорту життя в столиці, мають подавати проекти через веб-сторінку до 23 жовтня, а почати голосувати за найкращі з них можна 1-го листопада.

«Результати відкритого голосування будуть оприлюднені у другій половині листопада. Додам, що вартість одного проекту не повинна перевищувати 1 млн гривень. З бюджету Києва на наступний рік на реалізацію громадських проектів передбачено виділити 50 мільйонів гривень. Впевнений, що ідеї активних та небайдужих киян допоможуть Києву стати по-справжньому європейською столицею», – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело:http://kievcity.gov.ua/news/42770.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024