Головна  →  Новини  →  29 серпня 2013

Столиця готова до нового навчального року. Олександр Попов оглянув школу-інтернат № 14, до якої на навчання 1 вересня прийдуть 175 дітей.

«На підготовку шкіл, садочків, інших закладів освіти столиці ми виділили більше 200 мільйонів гривень. Сьогодні в цілому навчальні заклади Києва готові прийняти учнів і забезпечити їм належні умови для здобуття якісної освіти та нормальне харчування, як і передбачають соціальні ініціативи Президента України», – сказав Олександр Попов та нагадав, що у столиці реалізується програма із будівництва та відновлення груп у дитячих садках, аби скоротити черги у дошкільні навчальні заклади міста.

У ході робочого візиту до школи-інтернату № 14 голова КМДА оглянув навчальні класи, спальні та ігрові кімнати, харчоблок та спортивну залу, кабінет фізики, біології, бібліотеку тощо. Олександр Попов поспілкувався з керівництвом та колективом навчального закладу, дізнався про особливості його роботи та проблеми, які потребують вирішення.

«Загалом я задоволений нинішнім станом школи-інтернату, незважаючи на поважний вік – їй виповнився 51 рік. Навчальний заклад готовий прийняти дітей та надавати їм не лише якісну освіту, розвивати творчі здібності, а й створювати домашній затишок і доброзичливу атмосферу. Більше того, тут працює чудовий колектив, відмінні педагоги, люди, з особливими душевними та моральними якостями», – сказав Олександр Попов.

Зазначимо, що у спеціалізованій школі-інтернаті №14 з поглибленим вивченням предметів художньо-естетичного циклу навчаються діти, які потребують соціальної допомоги (не мають необхідних умов для виховання і навчання в сім’ї).

У школі поглиблено вивчають предмети художньо-естетичного циклу: образотворче мистецтво (живопис, графіка, ліплення, етнодизайн, візуальне мистецтво), художня праця (дизайн і пошиття одягу, декоративно-прикладне мистецтво, художня вишивка, плетіння стрічкою тощо), театральне мистецтво, комп’ютерна графіка. Наслідки роботи педагогів – результати навчальних досягнень учнів, які беруть активну участь у районних, міських олімпіадах і конкурсах, стають переможцями. Роботи учнів постійно виставляються на шкільних, районних, міських та всеукраїнських виставках, де виборюють призові місця.

Оскільки школа-інтернат надає базову середню освіту, адміністрація сприяє працевлаштуванню або подальшому навчанню своїх випускників, при цьому тісно співпрацюючи із навчальними закладами Києва, де діти можуть здобути загальну середню освіту.

У школі організоване чотирьохразове гаряче харчування, передбачене дієтичне харчування. В умовах школи-інтернату можна скористатися допомогою медичних працівників, логопеда, психолога, соціального педагога.

Сьогодні кваліфіковані викладачі навчають та виховують тут 175 дітей віком від 6 до 14 років. Колектив школи намагається максимально наблизити умови перебування вихованців школи-інтернату до домашніх.

За словами директора Департаменту освіта і науки, молоді та спорту Оксани Добровольської, у столиці нараховується 28 інтернатів, у яких навчається більше 5 тисяч маленьких киян.

Нагадаємо, що Указом Президента України 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9628.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024