Головна  →  Оголошення  →  15 серпня 2016

Зверніть увагу! Роз’яснення щодо медичних оглядів

Державна служба України з питань праці (далі - Держпраці) утворена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 № 442 “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади” шляхом злиття Державної інспекції з питань праці та Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки і покладення на неї функцій з питань гігієни праці та здійснення дозиметричного контролю робочих місць та доз опромінення працівників.

У п. 1 Положення про Головне управління Держпраці у Київській області від 06.05.15 року № 15 зазначено, що Головне управління Держпраці у Київській області (далі – Управління Держпраці) є територіальним органом Державної служби України з питань праці, що їй підпорядковується.

Згідно з пунктом 12 постанови Кабінету Міністрів України від 20.11.2011 №1074 “Орган виконавчої влади, утворений в результаті реорганізації, здійснює повноваження та виконує функції у визначених Кабінетом Міністрів України сферах компетенції з дня набрання чинності актом Кабінету Міністрів України щодо можливості забезпечення здійснення таким органом повноважень та виконання функцій органу виконавчої влади, що припиняється …”.

Можливість здійснення функцій і повноважень з реалізації державної політики у сфері гігієни праці та функції із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників визначено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.02.2016 № 88-р.  

Згідно з підпунктом 103 пункту 4 Положення про Міністерство соціальної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 423, Мінсоцполітики інформує в межах повноважень, передбачених законом, та надає роз’яснення щодо реалізації державної політики з питань, що належать до компетенції Мінсоцполітики.

Так, листом від 15.03.2016 № 3732/0/14-16/13 Мінсоцполітики надано роз’яснення, що до приведення нормативно – правових актів з гігієни праці у відповідність до чинного законодавства посадові особи Держпраці при здійсненні державного нагляду (контролю) у цій сфері мають керуватись в межах компетенції чинними Законами України та нормативно – правовими актами з гігієни праці. 

Виходячи з вищевикладеного, фахівцями Головного управління Держпраці у Київській області здійснюється визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам згідно наказу МОЗ України “Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій” від 21.05.2007 № 246. 

Сектор з питань охорони праці

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024