КМДА Київська міська державна адміністрація


28 квітня 2016

28 квітня – Всесвітній день охорони праці (фото)

28 квітня – Всесвітній день охорони праці (фото)

Напередодні відзначення Всесвітнього дня охорони праці в Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбувся семінар-нарада на тему: «Стрес на робочому місці: колективний виклик». Власне, під таким гаслом, відповідно до рекомендацій Міжнародної організації праці, День охорони праці відзначається в усіх країнах Європи. Проте, якщо для європейських роботодавців смертність на виробництві тягне за собою значні фінансові штрафи та страхові виплати, то в українському варіанті, здебільшого, це просто нещасний випадок. Таку ситуацію потрібно докорінно змінювати. Саме про це говорив, звертаючись до учасників наради, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Окатий. Він привітав представників, які відповідають на своїх підприємствах, в установах та організаціях за охорону праці, і вручив їм грамоти райдержадміністрації.

Завідувач сектором з питань охорони праці Подільської РДА Тамара Мороз інформувала присутніх, про те, що за даними статистики на підприємствах, установах, організаціях України усіх форм власності щоденно травмуються в середньому понад 200 працівників, з них близько 30 стають інвалідами і 5-6 осіб одержують травми зі смертельними наслідками. Щорічно в Україні на виробництві травмуються 47тис.чол., з них 1551- смертельно, отримують професійні захворювання  3,7 тис.чол. «Наша з вами щоденна робота вимагає постійного контролю, спрямованого на те, шоб людина,  яка прийшла на виробництво, була захищена та впевнена, що стан устаткування, яке використовується – безпечне, і що на підприємстві роботодавцем робиться все необхідне, щоб виключити можливість нещасного випадку або аварії», звернулась Тамара Миколаївна до присутніх на заході представників підприємств, установ та організацій Подільського району, відповідальних за охорону праці.

Підсумовуючи результати наради, всі учасники підтримали спільну думку, що попри те, що Україна активно інтегрує європейські норми з охорони праці у власну правову систему, створює умови для формування сучасної високої культури і відповідальності за збереження життя та здоров’я працівників, дотримання існуючого законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки стане запорукою збереження найціннішого – людського життя. 

Переглянути всі фото



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.