Головна  →  Новини  →  17 лютого 2017

Ми пам'ятаємо...Олександр Плеханов

Ми пам'ятаємо...Олександр Плеханов

Плеханов Олексаандр Вікторович - Герой Небесної Сотні, активіст Євромайдану. Студент архітектурного факультету Київського національного університету будівництва і архітектури.  Загинув на барикадах від пострілу снайпера під час бойових дій на Майдані Незалежності  у центрі Києва 18 лютого 2014, коли силові спецпідрозділи отримали наказ штурмувати тих, хто вийшов на акції протесту проти злочинного режиму 4-го президента України Віктора Януковича. Герой України.

18 лютого, близько 15.00 Сашко вийшов з дому. О 18.00 зателефонував додому і повідомив, що з ним все гаразд і через дві години він повернеться. Саме у цей час розгорталися найзапекліші бої у центрі Києва між повсталими людьми і силовими підрозділами бійців, підконтрольними владі. 

О 20.00 його мама сама подзвонила, але на дзвінок відповів волонтер, який саме у той момент виносив його з-під куль. Чоловік встиг сказати, що Сашко у важкому стані і що він несе його у Будинок Профспілок. Пізніше на місце подій прибули лікарі і відвезли смертельно пораненого до міської лікарні № 17, куди прибули його мама і сестра. Деякий час медики боролися за життя Сашка, але після операції пояснили рідним, що його поранення несумісне з життям і врятувати його було неможливо.

Попрощатися з Сашком і віддати шану загиблому прийшли студенти та молодь Києва, знімальні групи кількох українських та зарубіжних телеканалів та багато інших небайдужих людей. Він похований на Лісовому кладовищі у м. Київ.

20 лютого У Подільському районі відбудуться урочисті заходи з покладанням квітів до меморіальних дошок Героям України, Героям Небесної Сотні Олександру Плеханову (о 10.00, гімназія № 19 «Межигірська», вул. Межигірська, 16) та Дмитру Максимову (о 10.45, спеціалізована школа № 118, вул. Тульчинська,5).

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024