КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2016

Увага! Змінено умови призначення допомоги одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 № 1181, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», змінено умови надання окремих видів соціальної допомоги.

Тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів (далі – тимчасова допомога) надаватиметься з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина.

 Тимчасова допомога надається на дітей у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Допомога на дітей одиноким матерям - у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

В зв’язку з тим, що з 01 січня 2016 року змінено умови надання вказаних видів допомоги,  у січні 2016 року тимчасова допомога та допомога на дітей одиноким матерям виплачуватись не буде.

Для перевірки права на отримання вказаних видів допомоги з січня 2016 року необхідно звернутися до  управління праці та соціального захисту населення.

При цьому, звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період січня – березня 2016 року за призначенням тимчасової допомоги та допомоги на дітей одиноким матерям за новими умовами, планується зазначені допомоги призначати та виплачувати з 01 січня 2016 року.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.