Головна  →  Оголошення  →  22 січня 2016

Увага! Змінено умови призначення допомоги одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 № 1181, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», змінено умови надання окремих видів соціальної допомоги.

Тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів (далі – тимчасова допомога) надаватиметься з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина.

 Тимчасова допомога надається на дітей у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Допомога на дітей одиноким матерям - у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

В зв’язку з тим, що з 01 січня 2016 року змінено умови надання вказаних видів допомоги,  у січні 2016 року тимчасова допомога та допомога на дітей одиноким матерям виплачуватись не буде.

Для перевірки права на отримання вказаних видів допомоги з січня 2016 року необхідно звернутися до  управління праці та соціального захисту населення.

При цьому, звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період січня – березня 2016 року за призначенням тимчасової допомоги та допомоги на дітей одиноким матерям за новими умовами, планується зазначені допомоги призначати та виплачувати з 01 січня 2016 року.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024