КМДА Київська міська державна адміністрація


3 грудня 2015

У Подільській райдержадміністрації відбувся семінар з питань безпеки праці(фото)

У Подільській райдержадміністрації відбувся семінар з питань безпеки праці(фото)

2 грудня у Подільській районній в місті Києві державній адміністрації під керівництвом в.о. голови Микола Дубовика було проведено семінар-конференцію на тему: “Директиви Євросоюзу у сфері охорони праці. Систематичний підхід в управлінні безпекою праці на основі управління ризиками відповідно до європейських стандартів”.

У заході взяли участь завідувач сектору з питань охорони праці департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергій Лисенко,  завідувачі секторами з питань охорони праці районних в місті Києві державних адміністрацій, керівники та відповідальні за охорону праці в установах, організаціях та на підприємствах міста Києва.

Метою проведення семінару-конференції було забезпечення реалізації курсу держави на співпрацю з міжнародними економічними партерами, роз’яснення щодо впровадження домовленості про Асоціацію між  Україною та ЄС з питань безпеки та гігієни праці, сприяння створенню безпечних і здорових умов праці, попередження нещасних випадків і професійних захворювань на виробництві.

Доктор технічних наук, професор Міжнародного інституту менеджменту, міжнародний експерт і аудитор по системі менеджменту Віталій Цопа та провідний експерт НААУ, технічний директор учбово-наукового центру “Бережливе виробництво” Олександр Лисенко виступили з доповідями та надали роз’яснення щодо теоретично-практичного впровадження  міжнародного стандарту з опису розробки та впровадження систем управління охороною здоров’я та безпекою праці на підприємстві, підготовки вітчизняних підприємств до умов міжнародних ринків та сприянняя створенню безпечних і здорових умов праці, привернення уваги суб’єктів господарювання до проблеми збереження життя і здоров’я працівників, виховання культури безпеки праці на виробництві, зниження вірогідності нещасних випадків.

На семінарі-конференції також виступили представники Державної служби України з питань праці, Головного управління Держпраці у Київській області, управління охорони праці та здоров’я Київської міської ради профспілок. У своїх виступах вони акцентували увагу на тому, що на підприємствах потрібно створювати такі умови праці щоб зацікавити працюючих не в отримані пільг, а у збережені свого особистого здоров’я.  Підприємства повинні бути зацікавлені у розробленні нових технічних, економічних та соціальних заходів щодо покращення умов праці та в тому, щоб працівники отримували доплату за здоровий спосіб життя у відповідності до європейських стандартів.

Всі присутні на семінарі-конференції активно дискутували та ставили запитання доповідачам, на які отримали вичерпні та змістовні відповіді.

Переглянути всі фото



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.