Головна  →  Новини  →  21 серпня 2013

Оксана Добровольська: «Столична освіта потребує переходу від моделі підтримки функціонування системи у формат випереджального розвитку»

Оксана Добровольська: «Столична освіта потребує переходу від моделі підтримки функціонування системи у формат випереджального розвитку»

Столична освіта як невід’ємна складова українського освітнього простору потребує переходу від моделі підтримки функціонування системи навчальних закладів до моделі випереджального розвитку. Про це під час спільного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації та Комітету з економічних реформ заявила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Добровольська.

Вона також зазначила, що у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо розширення та оптимізації мережі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів Києва у столиці здійснено чимало відповідних заходів.

Так, у 2013 році роботу відновлять 27 дошкільних навчальних закладів та 80 груп, які були «законсервовані» чи знаходилися в оренді. Зокрема до 1 вересня запрацюють 14 ДНЗ. Разом з новими групами у приватних дошкільних навчальних закладах мережа міста Києва розшириться на 4500 місць. Також з метою збільшення кількості місць у дитсадках розпочато процес поступової реорганізації 12 шкіл-дитячих садочків у дошкільні навчальні заклади.

Наразі в системі дошкільної освіти міста Києва обліковується 702 дошкільних навчальних заклади, з них функціонує за прямим призначенням 603 установи різних типів і форм власності. У мережі ДНЗ міста Києва нараховується 37 відомчих закладів, які використовуються не за призначенням і не вилучені з обліку закладів освіти. Профільним департаментом та районними управліннями освіти проводиться робота щодо повернення профілю закладам або передачі приміщень до сфери управління місцевих органів влади з метою подальшого використання за цільовим призначенням. Також продовжується цивільно-правова робота щодо відселення орендарів з приміщень працюючих дитсадків та відновлення роботи відомчих дошкільних навчальних закладів.

З квітня 2013 року запрацював міський проект «Електронний дитячий садок» у частині проведення електронної реєстрації дітей до дитсадків. В ефективній організації реєстрації активну участь взяли міський та районні центри надання адміністративних послуг. Наразі у системі зареєстровано понад 35 тисяч дітей.

Крім того, з початком нового навчального року у столиці запрацюють: гімназія «Київська Русь» на 825 учнів у Дарницькому районі, та Російсько-українська гімназія на 200 учнів у Деснянському районі. Цьогоріч до перших класів прийде 26 тис. учнів, що на 6% більше, ніж у 2012 році. Мережа загальноосвітніх навчальних закладів станом на 01.08.2013 налічує 465 закладів комунальної та 45 закладів приватної форми власності.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9498.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024