Головна  →  Новини  →  20 серпня 2013

Засідання сесії Київради відбулося – місто отримало необхідні кошти для забезпечення повноцінної життєдіяльності

Засідання сесії Київради відбулося – місто отримало необхідні кошти для забезпечення повноцінної життєдіяльності

Попри спроби окремих парламентарів у черговий раз втрутитися у діяльність органу самоврядування київської громади та заблокувати його роботу та відмову деяких депутатів Київської міської ради брати учать у забезпеченні нормальної життєдіяльності міста, засідання сесії Київради відбулося.

«Відновлення сесійної роботи Київради – це перемога усіх киян над деструктивними силами політики. Завдяки підтримці профспілок, громадських організацій та широких верств населення Київська міська рада знову продовжує виконувати свої обов’язки перед киянами. Рішення, які були прийняті сьогодні, дозволять уникнути негативних соціальних наслідків вимушеної перерви у діяльності органу самоврядування. Адже Київрада майже щомісяця має робити перерозподіл бюджетних коштів для забезпечення фінансування соціальних програм, підтримки міського господарства в належному стані, реконструкції та будівництва інфраструктури», – зазначив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Проведення сесії Київради і прийняття низки рішень зняло чимало проблем, які ускладнювали життя киян та загрожували негативними наслідками у найближчому майбутньому.

Працівники бюджетної сфери знову додатково отримуватимуть від 200 до 500 грн. щомісяця. Так, виділення 98,7 млн. грн. дозволить відновити виплату стимулюючих надбавок працівникам соціально-культурної сфери. Столичні вчителі протягом трьох місяців отримають 63,5 млн. грн., лікарі – 28,3 млн. грн., працівники культури – 4,2 млн. грн., працівники фізичної культури і спорту – 2 млн. грн., працівники соціального забезпечення – 500 тис. грн.

Безробітні кияни, які брали участь у громадських роботах отримають винагороду за свій труд. На це спрямовано 1,2 млн. грн.

Вирішено й проблему, яка хвилювала не тільки педагогів та медиків, але й батьків школярів та пацієнтів лікарень. Нарешті виділено кошти на підготовку до нового навчального року закладів освіти, підготовку до опалювального сезону, завершення невідкладних ремонтних робіт об’єктів соціального призначення. Через змушену перерву в роботі Київради було фактично втрачено півтора місяці підготовки до зими, але за наявності коштів втрачений час можна наздогнати.

Крім того, виділені гроші на погашення заборгованості житлових організацій перед ПАТ «Київенерго», що дозволить уникнути масових відключень гарячої води в житловому секторі.

Життєво важливим для багатьох киян стало прийняття рішення про спрямування 20 млн. грн. на виконання міської програми «Здоров'я киян» для придбання медикаментів (інсуліни, витратні матеріали для гемодіалізу тощо).

Завдяки внесенню змін до Програми соціального та економічного розвитку Києва на 2013 рік знято загрозу зриву робіт на багатьох важливих для киян інфраструктурних об’єктах.

Йдеться про:

спрямування виділених з Державного бюджету коштів на реконструкцію Поштової площі (50 млн. грн.), на будівництво метро на Теремки (50 млн. грн.), реконструкцію Петровської алеї, Паркової дороги, Дніпровського узвозу на ділянці від алеї Героїв Крут до Дніпровського проїзду (30 млн. грн.) та реконструкції пішохідної зони від парку Володимирська гірка до Києво-Печерської лаври (30 млн. грн.);

спрямування 45,3 млн. грн. на продовження реконструкції проспекту Григоренка, вулиці Анни Ахматової, проспекту Перемоги;

спрямування 111,6 млн. грн. на оплату заборгованості за минулі роки, на виконання проектних робіт та збільшення асигнувань на фінансування робіт з будівництва Подільського мостового переходу, придбання спеціальної техніки для прибирання снігу, встановлення громадських вбиралень модульного типу, реконструкцію котельні на вул. Котельникова, 7/13, продовження робіт на каналізаційних колекторах тощо.

Також Київрада звернулась до парламентарів з пропозицією розглянути питання призначення місцевих виборів у Києві та визначити строк їх проведення.

Депутати Київради також ухвалили звернення до парламенту з приводу неприпустимості перевищення народними депутатами їхніх повноважень щодо участі у роботі органів місцевого самоврядування, до яких належить Київська міська рада.

Ще в одному зверненні столичні депутати обґрунтували необхідність підтримки з боку парламентарів законопроектів, розроблених за ініціативою міської влади і спрямованих на збереження територіальної цілісності міста Києва та збільшення дохідної частини міського бюджету шляхом зарахування до нього повного обсягу податку на доходи фізичних осіб.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9448.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024