Головна  →  Новини  →  29 липня 2015

У Подільській районній в місті Києві державній адміністрації проведено нараду з питань охорони праці

У Подільській районній в місті Києві державній адміністрації  проведено нараду з питань охорони праці

28 липня перший заступник голови Миколи Дубовика провів нараду з питань охорони праці, на якій були розглянуті питання домовленості про Асоціацію між Україною та ЄС з питань безпеки та гігієни праці, конкретних вимог до термінів впровадження директив ЄС  в сфері охорони праці в українське законодавство та проведено аналіз травматизму у Подільському районі за І півріччя 2015року.

 У нараді взяли участь представники сектору з питань охорони праці департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища  КМДА, учбово-наукового центру “Бережливе виробництво” , журналів “Охорона праці” та “Довідник спеціаліста з охорони праці”, завідувачі секторів з питань охорони праці Подільської, Печерської, Голосіївської та Оболонської  районних в місті Києві державних адміністрацій, керівники та відповідальні за охорону праці на підприємствах, в установах, організаціях, житлово-експлуатаційних дільницях, медичних закладах та закладах освіти Подільського району міста Києва.

 «У першу чергу, мова йде про ставлення роботодавців та працівників до питань охорони праці, їх налаштування на роботу без нещасних випадків. Досягти такої узгодженої політики можна шляхом спільного формування та розвитку культури охорони праці через впровадження запобіжних заходів, головний девіз яких - зацікавити, навчити, зробити питання охорони праці звичною та невід’ємною складовою нашого життя», - підкреслив Микола Дубовик.

 З доповідями щодо роз’яснення  впровадження  міжнародного стандарту з опису розробки та впровадження системи управління охороною здоров’я та безпекою праці на підприємстві (OHSAS 18001: 2007) виступили  доктор технічних наук, професор Міжнародного інституту менеджменту, міжнародний експерт  Віталій Цопа,  технічний директор учбово-наукового центру “Бережливе виробництво”  Олександр Лисенко та кандидат технічних наук, перший заступник головного редактора науково – виробничого журналу “Охорона праці” Костянтин Теличко.

 В.о. начальника державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у соціально–культурній сфері Територіального управління Держгірпромнагляду  по Київській області та м. Києві Петро Сєдих провів аналіз виробничого травматизму в Подільському районі міста Києва за І півріччя 2015року, а головний державний інспектор  відділу умов праці цього ж відомства Денис Дяченко повідомив присутніх пpо зміни в атестації робочих місць.

 Присутні на нараді мали можливість дискутувати, ставили питання доповідачам, а ті , в свою чергу, надавали  вичерпні та змістовні відповіді.

 За результатами наради прийняті рішення щодо інформування роботодавців про основні аспекти домовленості про Асоціацію між  Україною та ЄС з питань безпеки та гігієни праці. Також рекомендовано взяти до уваги та врахувати в роботі отриману від доповідачів інформацію для профілактики та запобігання травмування і нещасних випадків виробничого характеру.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024