Головна  →  Новини  →  16 серпня 2013

Запишіться в бібліотеку і відчуйте тепло книги

Запишіться в бібліотеку і відчуйте тепло книги

Олег Бойченко, виконуючий обов»язки голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, відвідав районну публічну бібліотеку імені Садріддіна Айні 15 серпня тут відбувся інформаційний захід для батьків «Дитина іде до школи». Власне, цього дня підбивалися підсумки роботи читальні за літні місяці та вручалися грамоти найактивнішим читачам.

Бібліотека імені Садріддіна Айні відома в Подільському районі тим, що вже понад 20-ть років працює як бібліотека сімейного читання. Завідувач бібліотеки Світлана Батюк каже, що головним в роботі закладу та колективу є  комплектування та популяризація літератури на допомогу сім’ї, розширення та поглиблення кола сімейного читання, виховання культури читання батьків та дітей, організація змістовного дозвілля сім’ї, залучення до систематичного читання людей різних вікових категорій. «Саме для сім»ї ми ведемо картотеку сімейного читання «Сімейна скарбничка» і на сім»ю розрахована наша рубрика «Хатинка цікавої інформації», – говорить завідувачка. – А на найменших відвідувачів чекає у нас кімната «Казкоград», в якій наші працівники, або ж батьки, знайомлять малюків з цікавим світом казки і навіть виступають в ролі казкових героїв». Вона також зазначила, що в бібліотеці  стали традиційними зустрічі з педагогами, психологами, лікарями, працівниками редакцій сімейних і дитячих журналів, просто цікавими людьми. Заслуговує на увагу співпраця цієї бібліотеки з психологами соціального центру молоді Подільського району у проведенні диспут-тренінгів для учнівської молоді середнього віку з питань популяризації здорового способу життя, виховання волі та характеру, толерантності тощо. Бібліотека також надає можливість своїм відвідувачам влаштовувати власні виставки творів образотворчого та прикладного мистецтва. Саме 15 серпняу дитячій кімнаті "Казкоград" відбулося відкриття персональної виставки малюнків "Кольоровий світ Сашка Пономаренка " (8 років). Юного художника бібліотечні працівники нагородили грамотою, а його батьки отримали подяку  за активну позицію у вихованні та творчому розвитку сина.

 Начальник відділу культури та туризму Подільської РДА Людмила Сабардіна каже, що подібна робота ведеться в усіх 13-и бібліотеках району, хоча у кожної читальні є свої особливості. Проте, головним залишається всебічний розвиток дитини. «За статистикою в районі майже 96% відсотків дітей охоплено позашкільним вихованням та освітою. Ми маємо 8-ім шкіл естетичного виховання, які користуються великою популярністю у дітей та батьків. Ми прагнемо створити кожній дитині необхідні умови для всебічного розвитку творчих здібностей» - наголошує Людмила Михайлівна.

Виконуючий обов»язки голови Подільської РДА Олег Бойченко відвідинами читальні залишився задоволений. «Мені приємно бачити, що в час цифрових технологій, тут стільки відвідувачів. Мені приємно бачити, що школярі повертаються до живої книги, а не сидять біля комп»ютерів. Мені, зрештою, приємно знати, що колектив не формально ставиться до своєї роботи, а з усвідомленням своєї відповідальності за підростаюче покоління» - сказав Олег Климентійович. Також під час зустрічі з колективом бібліотеки та батьками Олег Бойченко наголосив, що вся ця робота скерована і на виконання завдань, які поставив перед працівниками культури та освіти Президент держави Віктор Янукович. «Соціальні ініціативи Президента спонукають нас до посиленої уваги  у вихованні дітей. У сучасних умовах особливого значення набуває підтримка обдарованих дітей, і ви знаєте, що Президентом України цей рік проголошено Роком дитячої творчості. Дякую вам, що на своєму рівні і у своїй сфері ви робите все, щоб втілити ці ініціативи в життя»,- сказав Олег Бойченко.  

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024