КМДА Київська міська державна адміністрація


12 червня 2015

Микола Дубовик:"Основне завдання і відповідальність балансоутримувачів території по відношенню до дітей – безпечні ігрові та спортивні майданчики" (фото)

Микола Дубовик:"Основне завдання і відповідальність балансоутримувачів території по відношенню до дітей – безпечні ігрові та спортивні майданчики" (фото)

11 червня у Подільській районній в місті Києві державній адміністрації  відбулась нарада з питань охорони праці щодо безпечної експлуатації дитячих ігрових та спортивних майданчиків у Подільському районі м. Києва.

До участі в нараді, окрім керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та комунальних підприємств району, запросили представників Територіального управління Держгірпромнагляду по Київській області та м. Києву та сектору з питань охорони праці Київської міської державної адміністрації.

Перший заступник голови  Подільської райдержадміністрації Микола Дубовик зосередив увагу присутніх на тому, що забезпечення належного утримання та безпечної експлуатації дитячих ігрових та спортивних майданчиків у районі в період шкільних канікул є досить актуальним. Адже дозвілля дітей і підлітків, зокрема, в літній період, зосереджується в основному на відкритих дитячих та спортивних майданчиках, які розташовані як у парках і скверах, так і на прибудинкових території багатоквартирних будинків.

«Безумовно, основне завдання і відповідальність балансоутримувачів території по відношенню до дітей – забезпечити для них безпечне середовище, в якому вони могли б грати і розвиватися з мінімальним ризиком для здоров’я і життя. Саме така ідея лежить в основі створення дитячих майданчиків. Але в наші дні часто дитячі майданчики навпаки є джерелами небезпеки для дітей, тому ми повинні бути пильні та попередити таку загрозу», - зауважив Микола Григорович.

За інформацією Територіального управління Держгірпромнагляду, отриманої під час вибіркових обстежень  майданчиків у різних частинах міста Києва, найбільш поширеними недоліками, що були виявлені на обладнанні майданчиків, були: зламані або відсутні дерев’яні елементи драбинок та металевих конструкцій, відсутність або пошкодження огорож майданчиків,  відсутність амортизаційних матеріалів у зонах приземлення біля наземних гірок та піску в пісочницях, фундаменти конструкцій знаходяться на поверхні ґрунту, не пофарбовані малі архітектурні форми тощо. В першу чергу це пов’язано з застарілим обладнанням дитячих майданчиків та значним терміном їх експлуатації. Крім того, ще одним із недоліків є відсутність погоджувальних документів на більшість майданчиків та паспортів на них.

За результатами наради напрацьовано протокол доручень, відповідно до якого балансоутримувачі повинні провести інвентаризацію та облік дитячих ігрових, спортивних майданчиків, що розташовані на прибудинкових територіях житлових будинків Подільського району (із залученням Територіального управління Держгірпромнагляду по Київській області та м. Києві), визначити зношеність та провести інші заходи щодо попередження травматизму дітей на майданчиках.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.