Головна  →  Новини  →  19 квітня 2023

На Контрактовій площі встановили "антикорупційну рамку"

На Контрактовій площі встановили "антикорупційну рамку"

19 квітня о 12:00 у Києві на Подолі відбулося відкриття артоб’єкту — антикорупційної рамки від Глобального договору ООН в Україні.

Mета інсталяції — привернути увагу до особистої відповідальності кожного з нас за викорінення корупції із суспільного життя України.

Куб має дзеркальну поверхню, у якій кожен бачить своє відображення. Це символізує особисту відповідальність кожного з нас за існування явища корупції в українському суспільстві. Кожен найменший хабар створює передумови для толерування корупційних проявів на вищих рівнях. Тому подолання корупції починається з особистого неприйняття її в приватному житті.

Всередині об’єкт має форму лабіринту, який створює перешкоду для проходження через куб. У такий спосіб організатори підкреслюють, що викорінення корупції із суспільної культури — це непросте завдання, пов’язане з доланням численних перешкод. Щоб його виконати, необхідні колективні дії. Так, державний сектор, громадські організації та бізнеси мусять об’єднатися і випрацювати принципи доброчесної взаємодії, що виключає будь-які корупційні ризики.

Більш детальну інформація про проєкт наведено в пресанонсі.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024