Головна  →  Новини  →  9 серпня 2013

Тунелем на Поштовій площі поїхали перші автомобілі

Тунелем на Поштовій площі поїхали перші автомобілі

8 серпня, Прем’єр-міністр України Микола Азаров та перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко ознайомилися з ходом реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі столиці. Прем’єр-міністр позитивно оцінив відкриття автомобільного руху першою частиною новозбудованого тунелю з вулиці Набережно-Хрещатицької на Набережне шосе.

«Тим самим будівельники виконують свою обіцянку: завершити до 1 вересня другий етап будівництва цієї надзвичайно складної розв’язки», – сказав Глава Уряду.

Микола Азаров висловив переконання, що другу частину тунелю буде здано до Дня визволення Києва та зазначив, що об’єктів такої складності в Києві ще не будувалося.

Відкриття тунелю в цілому допоможе збільшити пропускну спроможність транспортного вузла до 110 тисяч авто на добу.

«Проект реконструкції Поштової площі нам вдається реалізовувати завдяки значній допомозі Уряду та підтримці Президента України. Держава виділяє для столиці значні кошти, які спрямовують саме на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури Києва», – повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Загалом під час виконання робіт проектом передбачена реконструкція естакади лівоповоротного з’їзду з Володимирського узвозу на вул. Набережно-Хрещатицьку довжиною 385 м та шириною – 10,5 м, тунелю на Набережному шосе довжиною – 170 м та шириною – 13 м у напрямку Подолу та у напрямку мосту Метро, включно з правоповоротним з’їздом з Володимирського узвозу на Набережне шосе.

Загальна вартість проекту становить понад 426 млн. грн. Для реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі використовується механізм співфінансування 50/50, за яким половину вартості проекту надає Уряд, а інша половина коштів надходить з міського бюджету.

Як зазначав напередодні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, у рамках проекту також передбачена організація простору для пішоходів, комфортного відпочинку біля Дніпра та в історичній частині міста – на Подолі.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9337.html

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024