КМДА Київська міська державна адміністрація


18 січня 2023

Оголошення ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГРАВІТІ» про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

ТОВ «ГРАВІТІ» (ЄДРПОУ 41729233), юридична адреса: м. Київ, Подільський р-н, вул. Кирилівська, 41, повідомляє про наміри отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в процесі своєї діяльності на проммайданчику за адресою: м. Київ, Подільський район, вул. Кирилівська, 41.

Підприємство спеціалізується на наданні в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Виробнича діяльність підприємства на даному проммайданчику віднесено до третьої групи за ступенем впливу об'єкту на забруднення атмосферного повітря, та потребує взяття на державний облік за обсягами потенційних викидів забруднюючих речовин в атмосферу.

З метою отримання Дозволу нами була проведена Інвентаризація викидів забруднюючих речовин та розроблені Документи, у яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами нашого підприємства. Після висловлювання побажань, Документи у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, буде надано для затвердження у відповідних Державних органах.

У результаті проведення вищевказаних робіт встановлено, що на підприємстві підприємства налічується вісім стаціонарних джерел викидів, а саме: труби водогрійних газових котлів дахової котельні, патрубок аварійного дизельного генератору, холодильні машини й ККБ. У процесі діяльності підприємства вплив на забруднення повітря здійснюють оксиди азоту, оксид вуглецю, діоксид сірки, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, акролеїн, фреони, НМЛОС й парникові гази. Загальна потужність викиду підприємства в цілому складає 0,220653 г/с та 490,723 т/рік (в т.ч. діоксиду вуглецю 490,396 т/рік).

Нормативна СЗЗ для даного виду діяльності не встановлюється. Відповідно до проведених розрахунків розсіювання при одночасній роботі всіх джерел викидів максимальні розрахункові концентрації у приземному шарі атмосфери в частках ГДК по всім речовинах в зоні впливу підприємства нижче допустимих рівнів (1 ГДК).

Пропозиції й зауваження направляти протягом 30 календарних днів з моменту опублікування даного оголошення до Подільської районної у місті Києві державної адміністрації за адресою:  04070, м. Київ, Контрактова площа, 2, тел. (044) 485-19-05,  (044) 485-18-95, e-mail: [email protected]

Публікація в газеті «Avizo.ua» від 16.01.2023 року № 1



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.