КМДА Київська міська державна адміністрація


8 грудня 2022

У столиці представили авторський мовний курс Феодосії Колесник та її навчального посібника “Говори українською, бо живеш на своїй землі"

У столиці представили авторський мовний курс Феодосії Колесник та її навчального посібника “Говори українською, бо живеш на своїй землі"

Презентація відбулася під час пресконференції в Укрінформі.

"Від початку повномасштабної війни від нашої організації діяв мовний клуб української мови, який я вела для внутрішньо переміщених осіб у Львові і який показав дуже хороші результати. Це мій авторський курс, який написаний на власній викладацькій діяльності саме з цією цільовою аудиторією... Це такий перший і поки єдиний проєкт, який має свою унікальність та особливість, де передбачений комплексний підхід до навчання...", - сказала голова ГО «Освітньо-європейський центр Феодосії Колесник», філологиня Феодосія Колесник, описуючи свій авторський курс.

За її словами, ніяких нових методичних інструментів та напрацювань курс не містить, але в ньому показані інші важливі речі. Зокрема, актуальність української мови в часи українсько-російської війни. Також автор розкриває сенс переходу на українську мову, а також спростовує упередження про українську мову.

Також вона додала, що навчальний посібник “Говори українською, бо живеш на своїй землі” виданий як курс і складається з 30 занять. Кожне заняття має дві частини: перша граматична, а друга - культурологічна.

Джерело: https://www.ukrinform.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.