Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2022

У зв’язку із стрімким зростанням рівня захворюваності на COVID-19 міська влада закликає повернутися до носіння масок у публічних місцях

У зв’язку із стрімким зростанням рівня захворюваності на COVID-19 міська влада закликає повернутися до носіння масок у публічних місцях

Міська влада закликає киян повернутися до носіння масок у публічних місцях через зростання рівня захворюваності на COVID-19. Відповідні рекомендації затвердив Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, мешканцям столиці рекомендують перебувати у засобах індивідуального захисту (зокрема респіратор або захисна маска, що закриває ніс та рот) у громадському транспорті, місцях обслуговування відвідувачів, навчальних закладах.

Також міська влада звертається до підприємців з рекомендацією оновити маркування щодо носіння масок та дотримання дистанції не менш як 1,5 м між відвідувачами.

Як інформує Департамент охорони здоров’я КМДА, рівень захворюваності зростає – за тиждень, із 26 вересня до 2 жовтня, у Києві зареєстровано 2515 випадків захворювання на COVID-19, госпіталізовано 242 людини. На жаль, 22 людини померли.

У Департаменті нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу короновірусної хвороби є вакцинація. Отримати щеплення можна у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ «Gulliver», «River Mall», «Універмаг «Україна». Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Люди від 18 років можуть отримати вакцинальний курс щеплень від COVID-19 вакцинами:

  • Comirnaty/Pfizer;
  • CoronaVac/Sinovac;
  • AstraZeneca (Covishield/SKBio).

Друга дози вакцини вводиться в залежності від введеної попередньої дози:

  • Comirnaty/Pfizer через 21 день;
  • CoronaVac/Sinovac через 14 днів;
  • AstraZeneca (Covishield/SKBio) через 28 днів.

Вакцинальний курс препарату Janssen від компанії Johnson & Johnson складається з однієї дози.

Можливо використовувати змішані схеми вакцинації:

  • CoronaVac/Sinovac + Comirnaty/Pfizer або Moderna;
  • AstraZeneca+ Comirnaty/Pfizer або Moderna.

Інтервал між введеннями для змішаних схем 21-28 днів.

Такі самі схеми можна застосовувати для додаткової чи бустерної дози.

Через 5 місяців після первинного курсу всім людям від 18 років рекомендується зробити перше бустерне щеплення наявною вакциною.

Через 4 місяці після першого бустерного щеплення дорослим з 18 років і старше (в першу чергу пацієнтам за віком 60+, особам з хронічними захворюваннями, з групи медичного та соціального ризику) рекомендується зробити друге бустерне щеплення.

Передбачена також вакцинація дітей від 12 років вакциною Comirnaty/Pfizer двічі, з інтервалом 21 день.

Найближчим часом буде впроваджено вакцинацію дітей віком від 5 до 11 років.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024