Головна  →  Новини  →  18 липня 2022

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» від 19 квітня 2022 р. № 476, якщо особа добровільно повернулась на покинуте постійне місце проживання то вона зобов’язана повідомити управління соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації не пізніше як за три дні до дня від’їзду.

Рішення про скасування дії довідки приймається на підставі заяви внутрішньо переміщеної особи про повернення до покинутого постійного місця проживання (крім осіб, які є власниками пошкодженого або знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф і подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія»):

Щоб повідомити про повернення до покинутого постійного місця проживання, необхідно:

-         подати повідомлення за місцем отримання довідки;

-         подати повідомлення після повернення до покинутого постійного місця проживання;

-         подати повідомлення через «Портал Дія».

Також повідомляємо, що якщо людина втратила право на отримання допомоги на проживання, то необхідно з власної ініціативи зупинити нарахування соціальних виплат, бо в процесі взаємообміну інформацією, управлінням буде виявлено, що  перестали існувати підстави для виплати допомоги. Тоді виплачені кошти вважатимуться надміру сплаченими та будуть стягуватись з особи в добровільному або судовому порядку.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024